Puolikuu: Alkukesän tapahtumat

T:Teksti:

29.-30.5. Maailma tulee kylään

Kolmannen kerran järjestettävästä Maailma kylässä -festivaa-lilla on tanssia, teatteria, musiikkia, käsitöitä, lettuja ja kaikkea kivaa. Bändeistä Afrobeat ja Jambedula takaavat afrotunnel-man ja reggaen tahtiin tanssittavat Dashing Waves ja Riddim Riders. Suomalaisetkaan esiintyjät eivät petä, luvassa mm. Ultra Bra, Pohjannaula, Ville Pusa, Pauli Hanhiniemi ja Eino Grön. Lauantai-iltana rytmiteltassa järjestetään lattaribileet, joita tahdittaa muun muassa sambakoulu Imperio do Papagaio. Ohjelmassa esiintyy myös J. Karjalaisen lauluja portugaliksi kääntänyt Eduardo’s Brazilian Aeroplane. Ticotico!
Kaisaniemen kenttä, Lauantaina kello 12-02, sunnuntaina 12-19, vapaa pääsy.

4.6. Kesäyön unelma

Wachowskin veljesten the Matrix, Jackie Kongin Blood Diner, Brian Yuznan Bride of The Re-Animator, Andrew Parkinssonin I Zombie, The Chronicles of Pain ja Ronnie Yu:n Bride of Chuckie ja pari muuta hirmuelokuvaa, mitä muuta voi kauhuelokuvafriikki kesäyöltä toivoa? Jo seitsemäs Night Visions -tapahtuma tuo elokuvat yöksi Maximiin.
Maxim, Kluuvikatu, kello 21-09, ennakkoliput Kinopalatsi, 4. 6. kello 18 alkaen Maximista. Sarjalippu 175 mk, yksi leffa 30 mk.

20.6. asti 1999 sukupolvi

Suomalaisen taiteen nuoret toivot ovat esillä Polvi 99 -näyttelyssä. Esillä on 21 nuorta taiteilijaa, jotka valmistuivat Kuvataideakatemiasta tänä keväänä.
Taidehalli, Nervenderinkatu 3, avoinna ti-su klo 12-17, sisäänpääsy 30/20 mk.