Keskonen: (-K-)

T:Teksti:

Aika zen otsikko, vai kuinka? Mutta asiaan. Jokainen humoristi tietää, että lauseeseen sotilaspappi nai kännissä kiteytyvät neljä takuuvarmaa tekstin aihetta: armeija, uskonto, seksi ja alkoholi.
    Eli entten tentten teelikamentten… seksi. Eikä suinkaan se translatiivipääte.
    Kevät on seksin aikaa. Tosin talvella on joulu, antamisen ja saamisen juhla, mutta vasta keväällä flegmaattisinkin hattivatti lakkaa sanomasta lerpunlerpun. On siis syytä ottaa ilo irti, sillä kevään jälkeen tulee kesä, ja kesän myötä taas syksy saa. Muut eivät.
    Seksi on kiertoilmaisujen puutarha. Yksi sanoo Zanussi ja toinen sanoo Siemens, vaikka molemmat tarkoittavat että Veikon kone se viime yönä pisti lingoten. Eufemismit saattavat myös aiheuttaa väärintulkintoja: Radiolinjan TV-mainoksessa nainen kertoo “menevänsä ihan polvilleen, jos mies on hyvä suustaan”. Eihän siinä mitään, mutta maalaisjärjellä ajatellen voisi luulla olevan yhtä tärkeää että siinä positiossa myös nainen on hyvä suustaan. Ilman sarvia ja hampaita.
    Seksistä toki puhutaan paljon enemmän kuin sitä harrastetaan. Tosimies seisookin kuin tatti sanojensa takana eikä tahraa edes mainettaan: poikaset tapaavat sen sijaan vetäistä hatustaan kerran jos toisenkin.
    Seksi on myös siitä outo asia, että eläimiltä sen harrastaminen sujuu luonnostaan kerran vuodessa, mutta ihmisellä on kyltymätön tarve varioida suorituksiaan ja partnereitaan. Moni mies esimerkiksi suosii elävien kumppanien sijasta kuminukkeja: nehän voi naida ihan puhki, ja jos ne alkavat kitistä, voi niistä aina päästää omantunnontuskitta ilmat pihalle. Maksulliset partnerit ovat myös saavuttaneet vakaan suosion kansan keskuudessa, vaikkakin moralistit tuomitsevat kyseisen ammatin säädyttömänä. Ihan suotta. Mitä se kenellekään kuuluu, mitä kukin tekee yökseen?
    Sitten on tietenkin itsetyydytys eli masturbaatio. Taannoin termi suomennettiin itsesaastutukseksi, ja nuorisoa peloteltiin sokeutumisella sekä kätten karvoittumisella. Jos tästä johtaa vanha sanalasku “peukalo keskellä karvaista kämmentä”, ei tarvitse ihmetellä, etteivät nuoret neidot juuri kieltoja kuunnelleet. Vanhan kansan uroiden oli toisaalta pakko olla ylpeä oman käden taidoistaan: virsut ja kontti olivat tuohesta tehdyt, monesti myös se torvi jonne rojut nakattiin. Usein joku sai nyrkistä ja sitten kuohahti. Tunteet.
    Nykyään turvaseksi ja kondomit ovat monen mielestä kirosana, suomalaisilla kun on sisään mennessään tapana jättää saappaat eteiseen. Tosin Tampereella otetaan tämäkin asia joviaalisti, sillä tamperelainenhan huikkaa jo aamusta että soon kortonkii! Riskitöntä seksiä voi harjoittaa myös pitäytymällä fellaatioon ja cunnilingukseen, jotka perehdyttävät paitsi latinan terminologiaan, myös kielioppiin.
    Seksi ja seksikkyys liitetään usein urheilusankareiden ominaisuuksiin: kyllähän Häkkinen osaa sudittaa, mutta Panis myös. Kultturellina täytyy kuitenkin puolustaa myös humanistien ominaisuuksia. Niin kuin vaikka historianopiskelijoiden, joiden erikoisuutena on vapaamielisehkö tapa tehdä itsensä tunnetuksi. Aivan. Kolben kimppa. Torttuineen.