Tapahtumat 4. – 13.5. 1999

T:Teksti:

2.5. Ruotsinlaivalla

    Useammin kuin kerran itse kukin tulee Ruotsinlaivalla ajatelleeksi, että tästä pitäisi tehdä dokumentti, lopunajan hengessä. Ohjaaja Pia Andell on tarttunut tuumasta toimeen ja tehnyt dokumenttielokuvan Laiva. 20 tuntia, yksi laiva ja monta suomalaista, siinä ainekset verovapaalle komedialle ja tragedialle.
TV1, klo 21.15

8.5. Naisten kaupunki


    Leea Klemola
kertoo kuinka Pelon maantieteestä tehdään elokuva (klo 15.15). Riikka Ala-Harja lukee tekstejään (klo 14.20). Sari Näre, Antti Häkkinen ja Jaana Kauppinen puhuvat seksibisneksestä (klo 13). Liisa Akimof esiintyy (klo 14) ja kaikkea muuta on luvassa Naisten kaupunki -tapahtumassa Vanhalla. Samana iltana on Naisten kaupunki -jatkoklubi Kahdessa Kanassa, esiintyjinä Kitkerät Neitsyet ja Laulavat kahvinkeittäjät sekä dj.
Vanha ylioppilastalo, klo 11-17, vapaa pääsy. Ravintola Kaksi Kanaa, Katajanokka, kello 20-, liput 20 mk.

21.5. Turvapaikka väestönsuojassa

    Maailmassa soditaan, kertoo teatteri Kultsan tiedote. Turvapaikka on näytelmä, joka kertoo diktaattoreista, heistä ja meistä, jotka ajamme vain omia etujamme. Absurdin teatterin keinoin Turvapaikka tarkastelee ihmisen raadollisuutta ja valheellisuutta. Näytelmä esitetään Käenkujan väestönsuojassa.
Käenkuja 6-8 Sörnaisissa, 2.,6.,7.,11.,13.,14.,18.,20., ja 21. 5. kello 19. Liput 50/30 mk.

6.-26.5. Hierspiirroksia

    Lapsena laitettiin kolikko paperin alle ja väritettiin lyijykynällä läpi niin, että rahan muodot ja kuviot näkyivät paperilla. Hierspiirtäminen (grind drawing) tarkoittaa tämän tekniikan avulla tehtyjä piirroksia. Paperin alla voi olla mitä tahansa, vaikkapa toinen piirretty viiva, kunhan se näkyy jäljennöksenä. Papereita voi olla useita, niin kuin värejäkin. Lisää hierspiirtämisen perusteista voi oppia käymällä Galleria Bakeliittilambissa, jossa on esillä Ilari Kähösen hierspiirroksia.
Galleria Bakeliittilambi, Rikhardink. 1, avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-16.

30.4. Vapunaatto

    Jos et vielä tiedä, mitä aiot vappuaattona tehdä, tässä muutama vinkki. Maksulliset tilaisuudet voit unohtaa, liput on myyty loppuun. Jos sää on hyvä, kannattaa suunnata Katajanokan puiston terassille, jossa dj Joha soittaa levyjä klo 16-22. Ilmaiseksi pääsee myös ravintola Juttutupaan, jossa esiintyy Boogie Machine sekä Blue Roomiin kuuntelemaan dj Beesidea ja Ravintola Black Birdiin, jossa esiintyy Virve Rosti ja Menneisyyden vangit.
Juttutupa Säästöpankinranta 6 , avoinna 10-03
Black Bird Turunlinnantie 8, klo 23
Blue Room, Isoroba 3, 20-03