Flat Eric on klubikansan smurffinalle

T:Teksti:

Ben E. King, Steve Miller, The Clash, Shaggy, Stiltskin ja Babylon Zoo ovat saaneet seuraa Mr. Oizosta. Kaikki seitsemän artistia ovat nousseet brittilistojen kärkeen soituaan Levi’sin mainoksen taustalla.
    Muotifarkkumerkki Dieselin mainoskampanjoiden varjoon jäänyt Levi’s vauhdittaa nyt myyntiään keltaisella otuksella, Flat Ericillä. Ranskalaisen ohjaaja-säveltäjä Quentin Dupieux’n, 24, luomus on todellinen markkinamiehen unelma: sympaattinen otus myy sekä monotonista levyä että prässättyjä farkkuja kuin häkää. Lisäksi Flat Ericistä voi tehdä kopiokarvanalleja ja lukemattoman määrän muita fanituotteita.

Muppettien pajalta

Monitaituri Dupiex’n menestys alkoi hänen drum’n’bass -kappaleeseensa tekemästä hulppeasta mu-savideosta, jonka pääosassa on Kermit-sammakkoa muistuttava nukke Flat Eric. Yhdennäköisyys ei ollut sattumaa, sillä Flat Ericin luoja on Muppett Show-sarjan nukkesuunnittelija Jim Henson’s Creatureshop.
    Suomessa Flat Ericin päänheiluttelua voi ihailla vaikkapa elokuvateatterien alkumainoksissa ja tv:ssä musavideona MTV:n kaapelikanavalla. Kaikki Flat Eric -filminpätkät ovat myös verkossa nopeasti lisääntyvillä fanisivuilla.

Jan Erola