Tapahtumat 19.3. – 31.3. 1999

T:Teksti:

24. ja 25.3. Vapise Titanic!


    Jeesus
-elokuva on tullut kaupunkiin ja se nähdään pääsiäisenä Porthaniassa. Vuonna 1997 elokuvan oli nähnyt jo yli miljardi ihmistä. 1979 valmistunut John B. Haymanin ohjaama filmi on käännetty yli neljällesadalle kielelle.
Porthania III, suomenkielinen versio 24.3. klo 16 ja englanninkielinen versio 25.3. klo 16. Vapaa pääsy.

28.3. asti Jouni ja Donitsi


    Jouni Kujansuu
käsittelee Verho ja silmä -näyttelyssään läsnäolon ja poissaolon tematiikkaa liikkuen alueilla, joilla ruumiin rajat hämärtyvät. Välineenä on esineet, valokuvat ja video. “Miehisyyden häilyvyydestä johtuvat syyllisyyden ja häpeän tunteet ilmenevät käyttämieni materiaalien kautta, esimerkiksi musta kumi, maito tai kyykäärme”, Kujansuu kertoo esitteessä.
Muu galleria, Lönnrotinkatu 15, avoinna ti-pe 12-17, la-su 12-16.

30.5. asti Fabergén maailma

    Muistatteko Fabergén munan Aku Ankasta? Ne ovat täällä. Siis pietarilaisen, maailman kuuluisimman kulta- ja jalokivisepän munat ja muut loisteliaat esineet. Kiintoisaa on, että monet tsaarin hovihankkijanakin toimineen Carl Fabergén firman mestareista olivat syntyjään suomalaisia. Kremlin museosta lainatut esineet ovat näytillä taideteollisuusmuseossa.
Korkeavuorenkatu 23, ma-pe 12-19, la-su 12-18, liput 50 ,-

25.3. Ihmisoikeudet esillä

    Oikiksen opiskelijoiden Pykälä ry:n järjestämällä yleisöluennolla puidaan ihmisoikeuksia. Luennoitsijoina mm. professori Kevät Nousiainen, KKO:n presidentti Olavi Heinonen sekä asianajaja Matti Wuori. Noin puolen tunnin mittaisten luentojen jälkeen on varattu 10 minuuttia kysymyksille.
Porthania I torstaina 25.3. klo 16-20.

17. – 20.3. Kiekua ja kurkkulaulua

    Suomen kurkkulaulajat ry:n Kiekufestivaali tarjoaa gregoriaanista, sardinialaista, eteläsiperialaista ja tietenkin suomalaista ääntelyä. Konserttien lisäksi tapahtuman aikana järjestetään kurkkulaulukurssi altailaisten ja tuvalaisten opettajien avulla. Tiedustelut puhelinnumerosta 363 260.
Kieku-festari tärpit: Pe 19.3. klo 19.00 Iégor Reznikoff ja Vox Silentii Paavalin kirkossa klo 19, la 20.3. klo 11-15 workshopeja, äänen rajojen mittausta, ääniklinikka, klo 19 Aiaiym (Altai), Chirgilchin (Tuva) ja Tenores Gòine di Nuoro (Sardinia), Valkoisessa salissa, Aleksanterinkatu 16-18. Ennakot Lippupalvelu.