Puolikuu: Tapahtumat 19.2. – 4.3. 1999

T:Teksti:

Farssi lihavasta naisesta

Alpo on sekaisin ja Mattea on lihava. Yhteistä on rakkauden kaipuu. Siinä kelpo farssin ainekset, joista nobelisti Dario Fo ja Franca Ramen ovat kirjoittaneet näytelmän Lihava on kaunis. “Farssin naisesta jonka elämä selättää” tuo ensi kertaa Helsingin näyttämöille Ilves-teatteri. Ohjauksesta vastaa Marja Tuominen.
Lihava on kaunis Ilves-teatterissa. Esitykset 19., 20., 21., 27. ja 28.2 sekä 6., ja 7.3. klo 19. Liput 50/30 mk. Sampsantie 50, puh. (09) 797 191.

Valokuvan historiaa

Valokuvataiteen museo on jälleen avoinna yleisölle. Suomalaisen valokuvan historiaa 1840-luvulta esittelevän osittain vaihtuvan perusnäyttelyn lisäksi museossa on kiintoisa In Visible Light -näyttely, joka kertoo valokuvan käytöstä modernin yhteiskunnan rakentajana. Museon nuorten valokuvaajien töitä esittelevässä galleriassa on esillä Elina Brotheruksen töitä.
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1G, Aikuiset 20 mk, lapset, opiskelijat ja eläkeläiset 10 mk. Avoinna ti-su klo 12.00 -19.00, maanantaisin suljettu.

Aamubileet

Pois ainainen valitus jatkopaikkojen puutteesta. Lepakossa on lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ihan lailliset aamubileet kello viidestä eteenpäin. Pussy – Screen Beat -bileet vain kovakuntoisimmille bailaajille.
Lepakko 21.2.

Animaatiota Kiasmassa

Kiasma-teatteri näyttää sunnuntaisin klo 17 ja 19 kokeellisia ja independent-elokuvia sekä dokkareita. Tässä kuussa nähdään eurooppalaisen animaation kärkinimen virolaisen Priit Pärnin hulvattomia animaatioita: Hotel E, (1992), 1895 (1995) ja tänä vuonna valmistunut Night of The Carrots.
Kiasma-teatteri, Mannerheiminaukio 2, Lippuvaraukset ja tiedustelut 09-173 36501

Ruotsalaista katurockia

Backyard Babies on Ruotsin vastaus New York Dollsille ja Hanoi Rocksille. Kulttibändi Hellacoptersissakin kitaraa vonguttaneen Dregenin perustamat takapihan vauvat soittavat punkahtavaa katurockia sleaze-tyylillä. Meriittiä orkesterilla on itse Kissin lämppärinä. Edellisenä iltana Tavastian lavalla voi bongata pitkästä aikaa Larry & The Lefthandedin.
Backyard Babies Tavastialla 20.2. Urho Kekkosen katu 4-6 liput 50 mk /Larryt 40 mk