Puolikuu: Tapahtumat 22.1. – 4.2. 1999

T:Teksti:

Brasilialainen ilta Caisassa

Brasilialainen Capoiera-tanssi syntyi, kun Afrikasta tuodut orjat eivät saaneet harrastaa taistelulajeja ja he naamioivat kamppailutaitonsa tanssiin. Perjantaina 22. 1. kulttuurikeskus Caisan brasilialaisessa illassa on luvassa capoieraa sekä sambaesityksiä, orixß-tanssiesitys ja brassiruokaa. Tuotto menee Brasiliaan katulapsiprojektiin.
Kulttuurikeskus Caisa, Kaisaniemenkatu 6 B, klo 19-01, 20 mk.

Häjyt tuloo!

Metodilihottaja Samuli Edelmann, pohjalainen örmyäminen, nykyajan puukkojunkkarit, eppunormaalisoundtrack… On paljon syitä jättää Aleksi Mäkelän ohjaamaa Häjyt-elokuva katsomatta. Älkää kuitenkaan jääkö ennakkoluulojenne vangeiksi, sillä Häjyt on kotimainen täysosuma takaraivoon: loistava ja koskettava elokuva, jonka tarina toimii, henkilöhahmot elävät ja kuvaus vangitsee.
Helsingissä Häjyt pyörii Bristolissa ja Kinopalatsissa.

Ilta venäläiselle trubaduurille

Vladimir Vysotski (1938-80) oli neuvostovallan vihaama ja kansan rakastama legendaarinen runoilija, laulaja ja näyttelijä.. Vysotskista kertoo 26.1. ravintola Kaisaniemessä laulajan paras ystävä, näyttelijä ja trubaduuri Valeri Zolotuhni, joka lausuu tilaisuudessa myös runoja. Paikalla on lisäksi kirjailija Ilpo Tiihonen lukemassa omia Vysotski-käännöksiään. Luvassa myös trubaduuri Mika Mali.
Ravintola Kaisaniemi, Kaisaniementie 6, liput 50 mk, Lippupalvelusta tai Suomi-Venäjä-Seurasta, Erottajankatu 1, puh. 6938628.

Interaktiivinen installaatio…

syntyy kun sekoitetaan videota ja kuvaa, tekstiä ja ääntä. Lisäksi otetaan kävelymatto (tekijän sanoin fyysinen interface), joka katsojan kävellessä pyörittää videota, tuottaa ääntä sekä kuljettaa tekstiä eteenpäin. Äh, käykää itse katsomassa, mikä Laura Beloffin interaktiivinen installaatio Loop oikeastaan on.
Valokuvagalleria Hippolyte, Kalevankatu 18 b. Avoinna ti-pe 12-17, la-su 12-16.

Sartre de Beauvoir

Joka torstai kulttuuripläjäyksillä kunnostautuva (tai yleisönsä pitkästyttävä) TV1 esittää BBC:n tuottaman dokumentin Simone de Beauvoirin elämästä ja etenkin rakkaussuhteista. Paitsi suhde filosofi Jean-Paul Sartreen käsittelyyn pääsee myös vähemmän tunnettu rakkaus amerikkalais- kirjailija Nelson Algreniin.
Kulttuuridokumentti: Simone de Beauvoirin suuri rakkaus, 28.1. klo 22.00 TV1.

Koonnut Heikki Valkama