Hömppää ajatuksella

T:Teksti:

Pokerinaamalla tehty parodia, tyttöenergia ja hyvä meininki ovat pitäneet Hunajamelonien keikkaputkea yllä jo seitsemän vuotta.
    Lainakappaleita voi menestyksellisesti sekoittaa omaankin tuotantoon. Puoliammattimainen tyttöbändi Hunajamelonit teki pari vuotta sitten levyn omilla biiseillä, mutta keikalla ohjelmistossa on enimmäkseen cover-kappaleita. Lavalla peruukkeihin ja näyttäviin esiintymisasuihin pukeutuva bändi on suosittu, mutta levyä myytiin vain kahdeksan sataa.
    “Levyn biisit olivat tuottajan valitsemia. Olisimme halunneet mukaan enemmän lainakamaa, mutta tuolloin rock-piireissä ei arvostettu sellaista”, basisti Paula Herkman pahoittelee. Livenä hulppea esiintyminen tasapainottaa biisien vakaviakin sanoituksia. Yleisön miehet saattavat hullaantua pienestä pepun-heilutuksesta, kun naiskuuntelijat hymyilevät miehistä hellän ironisesti kertoville lauluille.
    Hunajamelonien uran alkuaikoina miesmuusikot eivät ottaneet heitä tosissaan. “Ehkä aiheestakin. Meillä oli vielä enemmän esiintymispokkaa kuin soittotaitoja”, kitaristi Hannele Voutilainen tunnustaa. Nykyään heidän soittotaitojaan tullaan jopa ihmettelemään keikan jälkeen.
    Parodinen lavashow on tuonut bändille suosiota, mutta samalla hankaloittanut suhdetta lehdistöön ja levy-yhtiöihin. “Levystämme sanottiin, että eihän tätä voi arvostella. Miksi ei?” Herkman ihmettelee.

Tavoitteena Provinssi

Hunajamelonit viihtyvät hyvin opiskelijabileissä, koska kaikki jäsenet ovat opiskelleet tai opiskelevat Helsingin yliopistossa. Nuorimmainen, rumpali Johanna Haapiainen on teologian fuksi.
    Bändi on kolmena talvena peräkkäin esiintynyt Lapissa ja ruotsin-laivakeikat ovat sille arkipäivää. Esiintyminen suomalaisille YK-joukoille Libanonissa jäi erityisesti mieleen. “Lavalle lensi 20 alushousut”, laulaja Terhi Lahti nauraa. Ahdistelijoilta melonit ovat silti saaneet olla rauhassa. “Me ollaan kai yhdessä niin pelottavia, ettei meitä tulla kähmimään”, Herkman arvioi.
    Hunajamelonit esiintyi Vanhalla lokakuussa ensimmäistä kertaa Vicky Rostin kanssa. Lahden mukaan silloin täyttyi bändin yksi suuri unelma. Jatkoyhteistyöstäkin on neuvoteltu, mutta asia on vielä auki. Herkman olisi mielissään, jos yhtye saisi uuden levytyssopimuksen, vaikka se ei olekaan mikään pakkomielle. Yksi sellainen hänellä on: “Olemme himoinneet jo seitsemän vuoden ajan päästä keikalle Provinssirockiin.”

Hunajamelonit Vanhalla valtausbileissä 27.11.

Jan Erola
Kuva Pekka Hannila