Puolikuu: Tapahtumat 2.10.-15.10.1998

T:Teksti:

2.10.

Intiaanikesä tuli sittenkin

Takaisin Teneriffalle! Aurinkoa ja kitchiä Mustanaamioluolassa. Malarialääkkeitä, jäätelönsyöntikilpailu ja 80-luvun disko, hula-hula -kilpa ja limboskaba, levyjä pyörittävät dj:t Tarzan, Arska, Devil, Cirrus ja Jonetsu.
    Osakunnat mainostavat järjestäneensä parhaita opiskelijabileitä vuodesta 1643. Tilanteen voi tänä syksynä käydä tarkistamassa OK-bileissä kerran kuussa: 2.10., 7.11. ja 5.12. Lipputulot menevät lyhentämättöminä osakuntien mikrokeräykseen, jonka tuotoilla hankitaan uusia koneita yliopiston ATK-keskukselle.

Kahden kerroksen Intiaanikesäbileet Uudella ylioppilastalolla klo 20-05, sisään 03 mennessä. Liput 20 mk, uimahousuissa tai bikineissä puoleen hintaan.

1.10. alkaen

Maalaiset yliopistossa

“Kolme vuotta sitten tehdyn kyselyn mukaan 61 prosenttia suomalaisista määritteli identiteettinsä yhdistelmäksi kaupunkilaisuutta ja maalaisuutta. Eli useimmissa meissä asuu pieni juntti”, luennoi professori Satu Apo avoimella luentosarjalla, jolla käsitellään maalaisuutta ja maaseutua monelta kantilta.

Studia Ruralia – Maaseutu mahdollisuutena Porthanian P1-luentosalissa torstaisin klo 18-20. Seuraavat luennot Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä, rantaa rakkaampaa ja Metsämystiikkaa vai puun tuotantoa to 8.10.

3.10.

Kilju ja pyörry

Sifonkihuiveille on taas käyttöä, kun Sinä ja minä soi Dingon paluukeikalla. 12 vuotta hajoamisensa jälkeen Dingo tekee ensimmäisen comebackinsa täysin alkuperäisessä kokoonpanossa. 80-luvun alun teinihysterian ikonit ovat treenanneet seitsemän-kahdeksan tunnin päivätahdissa, joten odotettavissa on muutakin kuin rapistuneiden rokkareiden väsynyttä nostalgisointia.

Dingon comeback-keikka Finlandia Trophy -taitoluistelukilpailun yhteydessä Hartwall Areenalla lauantaina 3.10. klo 20.3. Liput 60/100 mk.

18.10.

Usko, toivo ja kuule

“Kirkko on tunnelmallisesti valaistu, kuoro laulaa yleisön edessä, konsertti etenee ilman väliaikoja ja aplodit annetaan vasta konsertin lopussa. Näin syntyy voimakkaan koskettava ja mukaansa vievä tunnelma”, esite mainostaa. Hienosta atmosfääristä voi nauttia Novospasskin luostarin mieskuoron kiertueella. Isä Mitrofanin johtaman maineikkaan moskovalaiskuoron kiertuetta suojelevat arkkipiispat John Vikström ja Johannes Kuoro on tehnyt neljä levyä, joista viimeisin Songs of Soul oli viisi kuukautta Ylen klassisen musiikin toptenissä.

Novosipasskin luostarin mieskuoton Luostarin lauluja -kiertue 16.10.-4.11.
Konsertit Johanneksen kirkossa sunnuntaina 18.10. ko 15 ja 19.