Puolikuu: Tapahtumat 2.10.-15.10.1998

T:Teksti:

lauantaisin Musta kajaali tulee taas

Onko kyse henkisestä rappiosta vai trendikkäästä nostalgiasta, kun 80-luku tulee takaisin myös Vanhalle? Sen voi päättää käymällä Club Kajalissa. Clubilla voi bongata mustiin pukeutuneita, meikattuja miehiä, kuunnella Duran Durania ja katsella videotykillä uljasta Don Johnsonia Miami Vicessa.

Club Kajal Vanhalla joka lauantai alkaen klo 21. Liput 0 mk. Happy hour 21-22.

maanantaisin Myyttisiä naisia

Naiset puhuvat naisille Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston ja teatteri Raivoisien Ruusujen yhteisprojektissa. Luentosarja Naiset ja myytit kutsuu lavalle tieteen ja taiteen ammattilaisia. Puhujina muun muassa FT Sari Näre, professori Inari Krohn ja teatterineuvos Kyllikki Forssell. Myös miehet saavat tulla ihmettelemään.

Naiset ja myytit -luentosarja maanantaisin 18-20 Fredrikintorin näyttämöllä 23.11. saakka.

1. 11. asti “Ei se ollut meijän isä, se oli joku eläin.”

Pohjanmaa on ahdistava paikka, ainakin Kellariteatterissa. Minna Mirhan kolmas näytelmä, Vallan ja väen metsä, on julma esitys, joka vie katsojan inhimillisyyden ikävälle puolelle niin lämpimästi kuin sinne voi viedä.

Kellariteatteri, Liisankatu 27.
Näytökset: 16., 17., 20., 24., 25., 27., 30., 31.. lokakuuta sekä 1. marraskuuta kello 19.
Liput 40/30 markkaa.

25. 10. asti Kiinalaisia kung-fu-taitureita

Sirkus on tullut kaupunkiin, tuoden mukanaan kiinalaisia kung-fu-taitureita. Myös vanha englantilainen kulkuri koirineen ja aaseineen sekä “Paholaisen pyörä” on ehdottomasti nähtävä. Väliajalla saa hattaraa ja popkornia.

Sirkus Finlandia Auroran kentällä 25.10. asti. Näytännöt ti-pe kello 19 ja la-su kello 13 ja 17.

26.10. Globalisaation voittajat ja häviäjät

Syövätkö monikansalliset yhtiöt meidät suihinsa? Tulevatko kaikki kehitysmaiden lapset rikkaiksi kun globalisaatio iskee kotikyliin?
Ulkoministeriön kehitysyhteistyöosaston tilaisuudessa asiasta keskustelevat mm. filosofi Thomas Wallgren ja amerikkalaiskirjailija David C. Korten, joka on vääntänyt aiheesta Maailma yhtiöiden vallassa -kirjan (LIKE).

Maanantai 26.10.1998 klo 17.00-noin 20.00, Yliopiston päärakennuksen pieni juhlasali (sisäänkäynti Fabianinkatu 33, 4. kerros). Vapaa pääsy.