Ihan jees itsetunto

T:Teksti:


Ja kuvassa sama pikakirjoituksella.

Egotrippi on naisten ja mainosmiesten mieleen.

Kuka enää ajattelee lannoitteita ja kodinkoneita puhuessaan Apulannasta ja Tehosekoittimesta? Egotripin nimeä on vaikeampi irrottaa sanan omahyväisestä merkityksestä. Edustavien ja kunnianhimoisten helsinkiläis-miesten valitsema bändinimi tuntuu kannanotolta, mutta yhtye on itse turta nimen viestille. “Egotrippi oli yksinkertaisesti yhden kappaleemme nimi”, kitaristi Knipi pohtii. “Ehkä se kertoo myös siitä, että suhtaudumme musiikkiimme turhankin vakavasti”, hän lisää.
    Ego-liitteellä on leikitty myös levyjen nimissä – ilman sen syvempää sanomaa. Läpimurron tehneen toisen albumin nimeksi valittiin Super-ego eli yliminä, koska se näytti kanteen halutulla tekstityypillä paremmalta kuin Alter ego eli kaksoisminä. Ja nyt kolmannen levyn nimi on Alter ego, koska nimi oli vielä käyttämättä.
    Onko seuraavan levyn nimi altruismi? Stadionilla Puhdas elämä lapselle -konsertissa esiintynyt yhtye ei tunne uhrautuvaisuutta tarkoittavaa sanaa.

Ihan jees mainos

Sivistyssanoilla visailu sikseen. Sanoitukset ovat Egotripille tärkeitä. Yhtä lailla kuin Tavaramarkkinoiden Kevät on ainutlaatuinen salmiakki-aiheinen kappale, Superego-levyn hitti Tänään ei kukaan vastaa pysynee pitkään ainukaisena puhelinvastaajalle omistettuna hymninä. Unihiekkaa painoi suomalaisten mieliin Mariaanien haudan.
Se on ihan jees piristää R-kioskin mainoksessa. Knipi ja laulaja Mikki myöntävät, että mainokseen suostumisesta on tullut sanomista. Knipi lupasi kappaleen mainoskäyttöön enempiä pohtimatta, koska pyytäjä oli ystävä.
    “Toisaalta Se on ihan jees oli hitti jo ennen mainosta. Mainokseen pääseminen oli oikeastaan kunnianosoitus”, Mikki puolustelee.
    Tuoreella Alter ego -albumilla ei ole tarjolla kulutusjuhlaan sopivia sloganeita. Mikki kuvailee levyä arkipäiväisemmäksi. Siitä oli tulla liiankin surumielinen, jollei vauhtiralleja olisi syntynyt viimeisissä äänityssessiossa. Knipi sanoo suoraan, että Lemonatorin Larry Cranen ja hänen sivuprojektinsa The Krispies tyhjensi ideapankin. Uudistumisessa meni aikaa, mutta nyt kaikki on taas ihan jees.

Mimmit on ihan jees

Levyn seuraava single on Don Huonojen Kalle Aholan kanssa tehty Ulkopuolella. Sitä on kaavailtu Aleksi Mäkelän tulevaan Häjyt-elokuvaan.
Egotrippi keikkaili viime viikolla Pohjanmaalla. Kauhajoella takahuoneen ovelta käännytetty mies uhosi Knipille vierailleensa tiukan hevi-yhtyeen, Children of Bodomin, takahuoneessa. Mies puhkui, että Bodom on paljon parempi bändi kuin Egotrippi. Haukuista huolimatta mies oli saapunut keikalle – iskemään naisia (siinä onnistumatta). Egotrippi vetoaa todistettavasti naisyleisöön.
    “Naiset tulevat uteliaammin katsomaan uusia yhtyeitä. Miehet seuraavat naisia. Mutta miehetkin voivat pitää meistä, koska musiikissamme on paljon kitaraa”, Mikki ja Knipi naureskelevat.

Alter ego kaupoissa 25.9.

Minna Joenniemi