Tapahtumat 8.5. – 21.5.1998

T:Teksti:

4.-31.5.

Voi tätä elämää!

Pirjetta Branderin Pilkkaa ja ylenkatsetta -näyttelyssä esillä on mustanpuhuvia piirustuksia ja maalauksia. Kaapelin Galleriassa olevissa töissä vilahtaa myös taiteilijaelämänkumppani Teemu Mäki, jonka oma näyttely menee vielä Galleria Anhavassa.

Kaapelin Galleria, Tallberginkatu 1. Avoinna arkisin kello 12-18, viikonloppuisin 12-16. Galleria Anhava, Pohjoinen Makasiinikatu 7. Avoinna ti-pe 11-17, la 11-16, su 11-16. Kumpaankin tietenkin vapaa pääsy.

15.5. alkaen

Kesä elokuviin!

Kino Engel ottaa varaslähdön kesään jo perinteeksi muodostuneella KesäKinolla Café Engelin sisäpihalla. Takatalvikaan ei ole KesäKinolle este. Purjekate, lämmityslaitteet ja huovat takaavat mukavan leffaelämyksen.
    Avajaiselokuvana esitetään Peter Chanin mainio melodraama Comrades, Almost A Love Story. Nimi on hämäystä. Elokuva on suuri rakkaustarina, jossa Hongkongiin leivän perässä saapuvat mannerkiinalaiset, jumalainen Maggie Cheung ja popstara Leon Lai kohtaavat. Lempi leiskuu, mutta kohtalon pyörä sotkee kuviot. Nenäliinat mukaan!
    Hongkongin kriitikkoliitto valitsi siirtolaiseepoksen parhaaksi elokuvaksi vuonna 1996. Se esitettiin viime syksynä Rakkautta ja Anarkiaa -festareilla.
    Tovereiden rakkaustarinaa katsellessa voi siemailla Happy Together -olutta, mikä on erinomainen aasinsilta Wong Kar Wain samannimiseen leffaan. Se saa ensi-iltansa. KesäKinossa kesäkuussa.

KesäKino Engel, Sofiankatu 4, näytökset kello 23, liput 30 markkaa, varaukset Kino Engelistä, p. 622 4431 sekä ovelta puolta tuntia ennen esityksen alkua.

Ylioppilaslehti tarjoaa lukijoilleen ennakkoesityksen elokuvasta Comrades, Almost A Love Story. Lisää tietoa sivulta 14.

14.-16.5.

Asiaa Helsingiss

ä Kiinassa suosittua yue-oopperaa tulee ensimmäistä kertaa Suomeen, Aleksanterin teatteriin. Oopperan erikoisuutena on se, että kaikki näyttelijät ovat naisia.
    Festivaaleilla esiintyy myös japanilainen buto-tanssija Anzu Furukawa, joka esittää soolotanssinsa L’Arrache-coeur eli suomeksi sydänten kähveltäjä. Furukawa on opettanut koko kevään Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen laitoksella.

Anzu Furukawa 14.5. kello 19, liput 100 / 80 markkaa
Shangyun yue-oopperaseurue 15.5. kello 19, 16.5. kello 15 ja 19, liput 80 / 100 / 120 markkaa. Tekstitys suomeksi.

Tiedustelut Aleksanterin teatterin lippukassalta, arkisin 12-17, p. 169 3544

16-17.5.

Live-juhlat

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry täyttää 20 vuotta ja juhlat ovat sen mukaiset. Kahtena päivänä lepakon lavalle kiipeävät Michael Monroe, Kauko Röyhkä, Rasmus, Pelle & Rockers, Waltari. Sub-Urban Tribe, Pronssinen Pokaali, Pave Maijanen, Five Fifteen, Ville Pusa, Angelit, Pink Flamingos, Submarine ja Plankton sekä liuta muita eliöitä.

Liput lauantaina 20 markkaa ja sunnuntaina vapaa pääsy.

8.5-7.6.

Rautaa

Vuoden 1998 Suomen taidekäsityöläiseksi valittu vantaalainen Taontapaja Rauta-Aika esittäytyy Taideteollisuusmuseossa. Näytillä on pajan seppien eli seppämestareiden Jarmo Anttilan ja Jouko Niemisen sekä seppä Rauno Lehtosen taonnan tuloksena syntyneitä käyttöesineitä huonekaluista työkaluihin ja valaisimiin.

Taideteollisuusmuseo, Korkeavuorenkatu 23, avoinna ma-pe 1-?19, la-su 10-18.

tyssuomeksi I