Spice Boys

T:Teksti:

Ylioppilaslehti valmensi vientituotetta menestykseen ja pani bändin vastaamaan kysymyksiin, jotka englantilainen Top of the Pops -teinilehti esitti Spice Girlseille.
Uutta Quantrum Rider -levyä tehdessään Larry & the Lefthandedit keksivät itselleen Spice Girls -nimet. Luihulle rumpalille Hannu Anttilaiselle sopi Old Spice, laulaja Timo Kaukolampi omi nimen Nice Spice eli naisspais ja itse Larry eli basisti Mikko Oksa myöntää vaisusti olevansa Stupid Spice. Punaisia Devil-merkkisiä urkuja soittava Mikko Viljakainen on Homo Spice.
Larryjen toisen albumin julkaisee saksalainen Strange Ways, joka on nahkahousujen maassa myös 22-Pistepirkon edustaja. Larryjen vientipotentiaalista kertoo, että Suomessa Muuvi-ehdokkaana olleesta videosta ”Dance Me Me” on pyörinyt pätkä Music Televisionin Alternative Nation -ohjelman trailerissa.
Siinä vilahtaa myös yhtyeen nimi, jota moni suomalainen ei tunnista. Larry &the Lefthanded -levyt eivät pomppaa vastaan joka bensa-aseman hyllystä. Yhtyeen hankalasti luokiteltava musiikki on muuttunut omaperäisestä garageloungesta vähemmän räkäiseksi ja elektrovaikutteisemmaksi.
Spice Girlseille Top of the Pops -lehdessä tehdyt kysymykset esitimme Larryille tietenkin englanniksi. Pojat vastasivat tylysti suomeksi.


Milloin sinua viimeksi piikitettiin?

Homo Spice: ”En muista. Rehelliset vastaukset on kaikista parhaimpia.”
Nice Spice: ”Peräruiskeita otin paastotessa.”
Old Spice: ”Junaonnettomuuden jälkeen saatiin morfiinia.”
Larry & the Lefthandedin rumpali ja laulaja olivat jumissa Jokelan junaturmassa samassa vaunussa kuolonuhrien kanssa. Yhtye on siis kuolematon.

Nice Spice:”Ambulanssissa laulatti ja sitten uni tuli silmään.”
Vertailun vuoksi kerromme, että oikeista Spice Girlseista Sporty Spice paljastaa Top of the Popsissa saaneensa ruiskeen ennen Intian keikkamatkaa takapuoleen, eikä tuntunut missään.

Kuinka hyvin tunnet highway coden?

Homo:”Tämä niin kutsuttu highway codehan on mun toinen nimi.”
Nice: ”Mä en tunne kuin suklaajäätelö highwayn: Rocky Road 66:n.”
Stupid: ”Herrasmies on maantielläkin herrasmies.”
Old: ”Me ei olla teiden ritareita vaan köyhiä ritareita.”
Spice Girlseistä Posh paljastaa saaneensa autokoulun kirjallisessa kokeessa helpotettuja kysymyksiä.

Oletko hyvä sisustamaan?

”Nikkaroin eilen hyllyä. Leikkelin 80-luvun pornolehdistä kuvia, asettelin sulottaret hyllyn pinnalle ja panin lakkaa päälle. Panin Bo Derekin ja John Travoltan vastakkain.”
Nice: ”Tapetoin itse. Tapetti on sama kuin Arpinaaman kohtauksessa, jossa Al Pacino istuu käsi paketissa ja toinen käsi pöydällä asetta pidellen. Al sanoo, että toi kaveri on kusettanut mua. Ja Al tappaa kaverin.”
Stupid: ”Sisustamisessa kaikki ovat maailman parhaita, ainakin minä olen.”
Old : ”En sisusta.”
Ginger Spice paljastaa maalanneensa isänsä asunnon kerran kokonaan mustaksi tämän ollessa sairaalassa.

Ovatko kirjaston kirjasi olleet koskaan todella myöhässä?

Homo: ”Minulta on kirjaston käyttö kielletty Kouvolassa, Savonlinnassa, Lahdessa ja Helsingissä. Mulla on todisteet paperilla.”
Nice:”Mä en vuokraa kirjastosta kirjoja. Mä vuokraan vaan elokuvia.”
Mutta Nice, eihän kirjoja vuokrata vaan niitä lainataan.

”Mä lasken, etten kuitenkaan saa ajoissa niitä takaisin kirjastoon. Menee se parikymppiä kuitenkin.”
Stupid: ”Jos erehtyy antamaan kortin tädille, se vetää korttia viivakoodin lukijalla ja kuuluu: piip piip piip. Virkailija näyttää muille merkkiä, että kuuma kortti.”
Old: ”Menetin kirjastokortin kreivi Lindgrenin elämänkerran takia. Kannatti.”
Baby Spice ymmärtää parhaiten Larry & the Lefthandedin poikia.

Milloin käyttäydyit epäsiveellisesti julkisella paikalla?

Homo: ”Ruderies in public places on mun toinen nimi.”
Nice:”Harrastin sukupuoliyhteyttä puistossa. En kerro kenen kanssa enkä milloin. Kaikkihan sitä tekee.”
Stupid:”Lasketaanko se julkiseksi, jos yksityisesti tekee jotain ja ottaa valokuvia ja näyttää niitä toisille. Koska tätähän tapahtuu mulle koko ajan.”
Old:”Ei ehdi luumun syömiseltä.”
Spice Girlseistä Scary Spice paljastaa tehneensä tuhmia viime yönä lentokoneessa.

Kuvaile hampaiden harjaustekniikkaasi

Homo: ”Mulla on tällainen tosi huono tapa panna vesi valumaan koko hampaiden pesun ajaksi, vaikka käytän sitä vasta lopussa. Harjaustekniikka on ihan tavallinen. Harjaan niin harvoin, että ikeniin sattuu.”
Nice: ”Harjaan hampaat tehokkaasti aamuin illoin, purupinnat nykytystekniikalla. Käytän Pepsodent microgranule tahnaa, koska siinä on puhdistavia mikrorakeita. Hammasharja repsottaa, koska harjaan niin kovasti.”
Stupid: ”Kuumassa suihkussa suu auki. Harja on hammaslääkärin ohjeiden mukaan ei kova eikä puolipehmeä vaan pehmeä. Ja Pepsodent Baking Soda Natural White.”
Old: ”Pesen hampaat ainoastaan aamuisin. Olen siihen aikaan niin sekaisin, että törkkään hammasharjan vain jotenkin suuhun. Se voisi olla vaikka hiusharja, enkä huomaisi.”

Larry & the Lefthanded Tavastialla lauantaina 14.3. Liput 35 markkaa.

Minna Joenniemi
Kuvankäsittely Sanna Vauhkonen