Pylväspyhimyksistä emätintulehduksiin

T:Teksti:

Helsingin yliopiston opintoasiaintoimisto jakaa tänäkin vuonna runsaasti määrärahoja opintopiireille. Opiskelijoiden omaan aktiivisuuteen perustuvaan opiskeluun tukea ovat hakeneet lähes kaikkien alojen opiskelijat.
    Teologisesta tiedekunnasta haetaan tukea Modernin maailman pylväspyhimykset ja Sielunhoitajan minäkuva -kursseja varten. Lääkisläisiä huolestuttaa Emätintulehdusten pikadiagnostiikka perusterveydenhuollossa. Humanistit taas haluavat vaalia kymrin kielen osaamistaan. Lisäksi he suunnittelevat Kokeilevan arkeologian kursseja ? mitä ne ikinä pitävätkään sisällään.
    Matemaatikkoja kiinnostaisi atomien ja molekyylien lisäksi myös Puhetamilin keskustelupiiri. Maatalous-metsätieteellisen opiskelijat haluavat puolestaan järjestää Kukkasidontakurssin. Lisäksi tiedekunnassa ollaan muodikkaasti mukana kasvissyönnin esiinmarssissa. Siellä halutaan opiskella rehunpureskelua kurssilla Kasvissyönnin perusteet. Maatalous-metsisläiset haluavat niin ikään harjoittaa hienoston tapoja. Hakemusten joukossa on Viininarviointikurssi.

Spontaania poikkitieteellisyyttä

Eri aineiden opiskelijoilla on myös yhteisiä opintopiirisuunnitelmia. Useamman alan opiskelijoita huolestuttaa se mitä koulujen vessoissa, siivouskomeroissa ja opettajanhuoneissa puuhataan. Homo- ja heteroseksuaalisuus koulussa on tämän monitieteisen pohdiskelun otsikkona.
    Yliopisto
-lehden avustajat katsovat tarvitsevansa oman opintopiirin, samoin oikeustieteellisen tiedekunnan kirjaston henkilökunta.
    Opintoasiainosaston opintopiirien määrärahojen hakuaika päättyi helmikuussa. Opintosihteeri Marja Vennan mukaan hakemuksia tuli niin paljon odotettua enemmän, että tuettavien opetustuntien määrää opintopiiriä kohti jouduttiin leikkamaan. Suurin osa hakijoista saa tukea opintopiirilleen.
    Myös HYY:n koulutuspoliittinen jaosto myöntää rahaa innovatiivisille opiskelijaryhmille opintopiirejä varten. Se jakaa rahaa noin viidelle opintopiirille. Hakemuksia on tullut tuplasti tuo määrä. HYY:n määrärahojen hakuaika umpeutui helmikuun lopussa.

Elina Ruhanen
Piirros Sanna Vauhkonen