Puolikuu

T:Teksti:

13.-19.3. Kuningaskunta

Ympäri maailmaa kulttimainetta niittänyttä Lars von Trierin Riget -sarjaa on pitkään haikailtu Suomeen. Mielipuolisen omaperäinen sairaalakauhusekoilu nähtiin jokin vuosi sitten FST:llä mutta ruotsinkielisin tekstityksin ja huomaamattomaan lähetysaikaan. Parhaiten Lars von Trier muistetaan elokuvastaan Breaking the Waves.

Lars von Trier -retrospektiivi Kino Engelissä, Sofiankatu 4. Liput 30 markkaa / näytös.

14. 3. Levymessut Vanhalla

Harvinaisten kiekkojen etsijä suuntaa lauantaina Vanhalle ylioppilastalolle levymessuihin. Jos levyt eivät kiinnosta mutta ystävä pakottaa mukaan, voi lohduttautua sillä tiedolla, että messulipun ostaja pääsee muuten viisikymppiä maksavaan illan Saturday Night fever -tapahtumaan neljälläkympillä. Toisin kuin nimestä voisi luulla, tapahtuma ei ole travoltahenkistä lanteidenketkutusta vaan musiikista vastaa Amorphis, No Direction ja Dresses to KISS.

Levymessut Vanhalla ylioppilastalolla, kello 10-16, liput 15 markkaa. Saturday night fever, kello 21-03, liput 50 markkaa.

14. ja 15. 3. Huonosti käyttäytyvä pariskunta

Huonokäytöksinen pari selvittelee välejään Café Engelissä. Tällä kertaa kinastelu on tarkoitettu julkiseksi, sillä absurdi välienselvittely on tanssiteos. Inspiraatio esitykseen on otettu kahvilan omaleimaiselta asiakaskunnalta. Teoksen esittävät tanssijat Susanna Leinonen ja Riku Immonen teatterikorkean tanssitaiteen laitokselta sekä muusikko Tomi Parkkonen.

Café Engel, Aleksanterinkatu 26, kello 20. Vapaa pääsy.

24.3. Jumalatonta taidetta

Sibis, Taikki, Teatterikorkea, Kuvataideakatemia ja Kriittinen korkeakoulu ovat lyöneet päänsä yhteen. Tuloksena on syntynyt luentosarja Hengellisyys taiteessa. Sarjan toisella luennolla Esa Kirkkopelto puhuu aiheenaan Taidetta ilman Jumalaa.

Sibelius-Akatemian auditorio, kello 17.30?19.30, Töölönkatu 28, 5.krs. Vapaa pääsy.

29.3. asti Pirunpelättimiä ja seinäruusuja

Syksyllä Ylioppilaslehdessä esitelty Thee Ultra Bimboos ei pääse seuraavalle keikalle ellei kitaristi-laulaja Maria Hakkarainen myy taulua. Maria on lainannut yhtyeen kassasta rahat taidegallerian vuokraan.
    Artikkelissa kehuimme Mariaa nasevaksi sarjakuvapiirtäjäksi. Nyt asian laidan voi tarkastaa Zone galleriassa. Sari Laitisen ja Maria Hakkaraisen yhteisnäyttelyn teemana on naisena ja ihmisenä oleminen. Miten elää prinsessan pönkköhameeseen ahtautuneena ja kuinka torjua ulkoinen paha pirullisesti irvistellen?

Pirunpelättimiä ja seinäruusuja eli maalauksia ja sarjakuvia näytteillä Zone galleriassa, Tarkk’ampujankatu 11. Ti-pe 11-17,
la-su 12-16. Vapaa pääsy.