Tapahtumat 27.2.1998 – 12.3.1998

T:Teksti:

1.3. asti

Tanssia muovissa

Neljä naista rimpuilee kulutuksen temppelissä. He hurmioituvat ja sekoavat muovikasseista, tuorekelmusta, liukuhihnoista, rullaportaista, kassakoneista ja ihmispaljoudesta. Veera Nevalinnan yhtäaikaa naurattava ja itkettävä koreografia Viimeinen käyttöpäivä on osa hänen lopputyötään Teatterikorkeakoulussa.
    Tanssijat on puettu Maria Dunckerin suunnittelemiin muovipusseista ommeltuihin asuihin. Veera on valinnut hyvät musiikit: tanssia rytmittävät Aavikko, Stereolab, G. Ligeti ja K. Schwitter.

Tanssitaiteen laitos, Pursimiehenkatu 29 a, 6 krs. Esitykset 27., 28. 2. ja 1. 3. kello 19. Liput 40 / 20 markkaa.

2.3.

S/M-mittelö yliopistolla

Tuntuuko siltä, että televisiossa on liikaa seksiaiheisia talkshoweja?áHarmittaako, ettet pääse kertomaan omaa näkemystäsi? Kriittinen korkeakoulu järjestää Porthaniassa live-keskustelun: mihin sadomasokismia tarvitaan. Puhujina paikalla professori Timo Airaksinen, kirjailija Esa Sariola ja Veronica.

Porthania III:ssa kello 18. Vapaa pääsy.

5.3.

Korkeakoulut paljastavat itsensä

Alan vaihtoa harkitsevat tai muuten vain yliopistoon pyrkivät saavat neuvoja Helsingin seudun korkeakoulujen opiskelumessuilta Uniexposta. Tiedon lisäksi tarjolla on ainakin aiempina vuosina ollut karkkia ja kivoja kilpailuja.

Yliopiston päärakennuksessa kello 9-17. Vapaa pääsy.

11.3.

Christensen palaa murhapaikalle

Dokumentintekijä Virke Lehtinen heräsi yöllä 22. lokakuuta helikopterin jylinään. Hän näki valokeilassa poliiseja naapuripihalla. Hän syöksyi pyjama päällä kameran kanssa kadulle. Siitä käynnistyi ainutlaatuinen dokumentti poliisisurmien tutkinnasta.

TVá2:n dokumenttiprojektin Poliisi etsii murhaajaa. Vapaa pääsy, jeejee.

14.3. asti

Alkuvuoden parasta teatteria

esitetään juuri nyt Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä. Eric-Emmanuel Schmittin Arvoituksellisissa muunnelmissa kaksi miestä riitelee naisesta, jota kumpikaan ei tunne. Rooleissa loistavat Jouko Klemettilä ja Hannu Lauri.

Helsingin kaupunginteatterissa vaihtelevina aikoina, p. 39401. Liput 90/40 markkaa.

4.-22.3.

Minä ja petominä,

Herra H ja Neiti S sekä Portinvartija ovat kaikki yhtä aikaa Into-galleriassa. Taikin lopputöistä ensinmainittu koostuu Suvi Sillanpään valokuvista, joiden aiheena on ihmisen ja eläimen suhde, samankaltaisuus, iho ja ruumiillinen muisti. Nanni Akkolan kolme kuvasarjaa, jossa herra ja neiti seikkailevat, perustuvat Zen Café:n biiseihin. Sari Ahola on löytänyt kirjallisuudesta keskiaikaista kamaa. Siitä hän on tehnyt värimetalligrafiikan vedoksia.

Into-galleria, Bulevardi 22 B. Avoinna ti-pe kello 11-18 la-su kello11-16. Vapaa pääsy.