Tapahtumat 13.2.1998 – 27.2.1998

T:Teksti:

Naapurin suosikit

Sen jälkeen kun Kent on paukuttanut Ruotsin ykkösindietä kaksi iltaa Tavastialla, Viron nimekkäimmät yhtyeet hyökkäävät Vanhalle juhlistamaan maan 80-vuotista olemassaoloa. Itse ulkoministeri Toomas Henrik Ilves on esittänyt toivomuksensa esiintyjistä ja luvannut saapua bileisiin. Vanhaksi hipiksi nimitelty Ilves on Vennoskond– ja Ultima Thule -fani. 
    Räimelinjalta Viron Miljoonasateeksi muuttunut Vennaskond kävi viime kesänä Ruisrockissa. Veteraaniyhtye Ultima Thule oli taas neuvostoaikoina niitä ainoita sallittuja yhtyeitä. Ungrimugrimusiikki on lempinimi UT:n virolaiselle perinnerockille. Nuori Me, Myself and I laulaa englanniksi ja on julkaisuissa vasta kasettivaiheessa. 
    Viron valtion sponsoroiman illan juontaa Villu Tamme. Hän on kotimaassaan niin rakastettu hahmo, että hänen seuralaisilleenkin saatetaan tarjota juomat Tallinnan baareissa. Maineensa Villu on ansainnut elämällä neuvostoaikana punkkarina ja joutumalla siitä muun muassa mielisairaalaan. 
    Dj Raul Saarmets elää enemmän ajassa. Laulavan vallankumouksen aikoihin hänen yhtyeensä Röövel Ööbik soitti kitarapoppia. Nyt hän soittaa tanssibiittiä Kaapelilla ystävänpäivänä. 

Ihana-pippalot Kaapelilla 14.2. Liput 50 markkaa. Kent Tavastialla 17.2. ja 18.2. Liput 75 markkaa. Eesti 80 Rock Vanhalla 19.2. Liput 20/40 markkaa. 

13.2.

Kulttuuria Kurvissa

Ylioppilasteatterin teatterikahvila käynnistyy jälleen Kahvila Melban tiloissa toimivassa Club Kurvissa. Luvassa lienee edelliskerran tapaan ainakin stand up -komiikkaa ja imitointia. Helmikuussa on tarjolla elämyksiä myös bluesin, teatterin ja sarjakuvan saroilta. Lisäkuriositeettina miljöö, jossa rosoinen Kallio ja älyllinen vaihtoehtokulttuuri elävät vieretysten sulassa sovussa. 

Club Kurvi, Hämeentien ja Helsinginkadun risteys. Pe 13.2. kello 21.30 alkaen. Vapaa pääsy. 
 

14.2.

Extreme-kyykkää

Nyt on tilaisuus päihittää valtavirrasta poikkeavilla harrastuksillaan brassaileva kaveri mennen tullen. Kyykkäkisoissa Tampereella aikuiset ihmiset heittävät yli puolimetrisillä sauvoilla halonpätkiä kumoon. Jos et itse ole ehtinyt ilmoittautua kisaan, voit jännätä Savolaisen osakunnan joukkueen menestystä tässä keilailua etäisesti muistuttavassa karjalaisessa kyläpelissä. 
    Kyykän MM-kisat 14.2. Tampereen teekkarikylässä. Juna lähtee Helsingistä aamukuudelta, ja loppuottelu on viiden aikaan iltapäivällä. Päivän aikana on mahdollista saunoa. Jatkot kestävät aamukolmeen. Juna takaisin Helsinkiin lähtee vielä ennen aamua. 

Lisätietoa osoitteesta http://www.students.tut.fi/~kyykka 

Ensi-ilta 19.2.

Scifi-oopperaa

Lepakossa avautuu ovi tulevaisuuden maailmaan, jossa ajattelu on kielletty. Ooppera Skaala esittää Karla Lopin suomentaman ja ohjaaman scifi-oopperan Fahrenheit 451, jonka on säveltänyt Brenton Broadstock ja joka perustuu Ray Bradburyn samannimiseen tieteisromaaniin. Tuli roihuaa, kun kirjoja poltetaan, vääryys ja kipu ovat tuntemattomia. Mitä tekee palomies todellisuudessa, jossa kielteisiä tuntemuksia aiheuttavat asiat poltetaan poroksi? Ei ainakaan lakkoile. 

Lepakko, Porkkalankatu 1. Esitykset 19. ja 23.2. sekä 3., 5. ja 30.3. vaihtelevina kellonaikoina. Vain kahdeksan esitystä. Liput 35 / 70 markkaa Lippupalvelusta, Tiketistä tai ovelta tuntia ennen esitystä.  Otsikko: 21.2. asti

Kuvien tarinoita

Valokuvaaja Marja Vehkalan, tanssitaiteilija Päivi Järvisen ja valosuunnittelija Sara Leinon yhteisproduktiossa Vaniljassa kuvien tarinat lähtevät liikkeelle katsojan mielessä. 

Galleria Valööri, Annankatu 22, sisäpiha. Ensitykset 10., 11., 13., 14., 15., 17., 19., 20., 21.2. kello 18. Liput 40 markkaa. Valokuvanäyttelyyn on vapaa pääsy, avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-16.