Pakina: Keijut selättävät viikingin

T:Teksti:

Nyrkkeilyn raskaan sarjan ammattilaisten Suomen mestari, professionaali tappelija Tony Viikinki Halme kaahaa autollaan Helsingin lumituiskussa. Lähes kaksimetrinen ja reippaasti toistasataakiloinen Viikinki mahtuu hädin tuskin kuskin paikalle.
    On kiire! Viikinki painaa kaasua ja hurauttaa päin punaisia.
    Voi ei, poliisi! Mutta onneksi tuttu poliisi.
    Terve Tony, mihinkäs nyt on noin kiire?
    Balettiin, vastaa Viikinki.
    Poliisia naurattaa. Että Viikinki balettiin, hehheh. Yritä keksiä joku parempi selitys.
    Selittelyssä menee niin kauan, että Viikinki hädin tuskin ehtii Oopperatalolle ajoissa. Hän on hyvin epäileväinen illan onnistumisen suhteen.
    "Kaverit pelotteli, että tämä voi kestää kolmekin tuntia. En kyllä jaksa niin kauan katsella miehiä sukkahousuissa.
    "Viikinki piristyy heti, kun kuulee, että hänelle on varattu audienssi Bajadeeri-baletin tähtiballeriinan kanssa heti esityksen jälkeen.
    Käsiohjelma kuvia katsoessaan Viikinki kuitenkin kauhistuu. "Tämä pääosan esittäjähän on vanha venäläinen ämmä.
    "Ei, ei, kyllä audienssi on sovittu nuoren suomalaisen balleriinan kanssa.
    "Ai, sitten alkaa kiinnostaa.
    "Viikinki on nähnyt balettia aiemmin televisiosta. "Fyysinen puoli on hämmästyttävää. Miten ne pääsee sellaiseen kuntoon? Miten niin laihat voivat olla niin voimakkaita? Nurejevia tykkäsin katsoa. Se näytti sille kuin olisi liitänyt ilmassa.
    "Ensimmäisen näytöksen Viikinki istuu liikahtamatta selkä suorassa ja kädet polvilla. Häntä pelottaa, että jos jalkaa siirtää, niin heti kuuluu rapinaa.
    Täysi katsomo hakkaa käsiään yhteen, mutta Viikinki ei lämpene.
    "Yks kohta oli hyvä. Kun se vanhempi mimmi pyöri pitkään yhdellä jalalla. Muuten ei kovin impressive. Musiikista tykkäsin", Viikinki antaa tuomionsa väliajalla ja juo pullon suusta kokista.
    Hän on silti toiveikas. "Ne varmaan jättää kovimmat hypyt loppuun. Muutenhan ne on ihan puhki. Ihan toisin päin kuin nyrkkeilyssä.
    "Iltapukuinen yleisö vilkuilee silmäkulmasta jättiläistä, joka on pukeutunut farkkuihin, collegepaitaan ja vyölaukkuun.
    "Soitin tänne ennalta, ja kysyin onko pukukoodia. Ne sanoi, että voi tulla ihan missä vaatteissa vaan.
    "Toisen näytöksen alussa iso joukko balleriinoja täyttää lavan, leijuu ja aaltoilee öisessä maisemassa. Kohtaus loppuu, ja Viikinki antaa raikuvat aplodit. "Se oli kaunista", hän kuiskaa lähes liikuttuneena. "Nythän tämä alkaa näyttää baletilta.
    "Väliajalla Viikinki hyrisee tyytyväisenä. "Nyt on nähty kaikki 27 tyttöä trikoissa. Siinä heltyy nyrkkeilijänkin sydän. Tällaisia unia kun näkisin joka yö.
    "Kolmannessa näytöksessä Viikinki taputtaa heti aluksi. Mies hyppii ja pyörii lavalla. Viikinki on vaikuttunut. "Menee ihan pää pyörälle noiden puolesta.
    "Viikinki osallistuu loppuaplodeihin innokkaasti, erityisesti hän läpyttää balleriinoille. "Saatan tulla uudestaan", Viikinki tunnustaa.
    Takahuoneessa hän kiittelee pääroolin tanssinutta Salla Suomista. "Tuleksä katsoo mun matsin maanantaina? Näät sitten missä mä olen hyvä. Se näytös ei kyllä kestä kolmea tuntia.

Seuraavassa lehdessä kerromme, miten kävi kun balleriina Salla Suominen meni elämänsä ensimmäiseen nyrkkeilyotteluun.

Mari Manninen
Kuva: Johanna Mannila