Tapahtumat ajalle 12.12.1997-16.1. 1998

T:Teksti:

12.12.

Akateeminen Hallelujah!
Nyt on oiva tilaisuus virittää joulumieli ja rauhoittaa joulunaluskiireet, kun Helsingin yliopiston osakuntakuorot konsertoivat jälleen yhteisvoimin Kallion kirkossa perjantaina 12. joulukuuta kello 19. Luvassa perinteisen joulumusiikin lisäksi monipuolinen valikoima lauluja eri maista ja eri aikakausilta opiskelijakuorojen laulamana. Konsertin huipentaa 250 laulajan Hallelujah G.F. Händelin Messias-oratoriosta.
Kallion kirkko, Itäinen Papinkatu 2. Liput 40/20mk.

21.12. asti

Suudelmia Hippolytessä
Onko suuteleminen irstailua, joka ei kuulu sänkykammarin ulkopuolelle? Pasi Mäkinen tuo rohkeasti esiin julkisia kuvia suutelemisesta. Niihin on ladattu aimo annos intohimoa ja rakkautta. Mukana on valokuvia taitelijan itsensä ja hänen tyttöystävänsä Jutan herkistä hetkistä.
Pasi Mäkisen valokuvanäyttely galleria Hippolytessä 21.12. asti, Kalevankatu 18 B, puh. 612 3344. Näyttely avoinna ti-pe klo 12-17 ja la-su klo 12-16.

Valot Voimat hohtaa uuteen vuoteen
Valon Voimat -tapahtuma jatkuu ympäri Helsinkiä vuoden loppuun asti. Myllypuron kirkon tapuli valaistaan adventtien ajaksi ja Malmintalon kuvataidekoulun seinään heijastetaan diasarjoja satunnaisina ajankohtina. Uuden vuoden aattona Pasilan tv- ja radiotornissa loistaa valohattara ja vuoden viimeiseen päivään asti on esillä Annantalon taidekeskuksessa näyttely Antti Maasalon Lapsuusmuistoista. Helsingin matkailutoimiston ikkunassa on lisäksi valokuvia aikaisemmista Valon Voimista 1995-96.

31.1.1998 asti

Ad parnassum – suomalaisen tieteen saavutuksia
Helsingin yliopiston kirjaston Agricola-huoneessa on vuoden loppuun asti näyttely, joka esittelee tieteen saavutuksia Suomen itsenäisyyden ajalta. Eri alojen asiantuntijat ovat itse saaneet nimetä alansa huippututkijat, ja noin 40 tieteentekijän joukkoon mahtuu yhä eläviä legendoja kuten Erik Allardt, Simo Zitting ja Aulis Aarnio. Helsingin yliopiston kirjasto, Unioninkatu 36. Näyttely avoinna ma-pe klo 9-20 ja la klo 9-16. Juhlapyhien aukioloajat erikseen.

16.12.

Tutkijanaisen ura
– keskustelua Akatemian raportista. Keskustelua alustavat professori Leena Palotie “Naisten tutkijanuran edistäminen”-työryhmästä, tutkija Liisa Husu sosiaalipsykologian laitokselta ja professori Anne Kovalainen Åbo Akademin sosiologian laitokselta. Keskustelua ja kahvia tarjolla.
Kristiina-instituutti (Vuorikatu 4 A 9) kello 17. Lisätietoja p. 191 23387 ja http://www.helsinki.fi/erill/kris/bor.html