Keskonen: Jumalat juhlivat toisin?

T:Teksti:

Manala oli suljettu osakuntakokouksen vuoksi: kaikella sitäkin tilaa on siunattu. Toisaalle siis.
    Taivaan porteilla oli Pietari odottamassa kun saavuin ja alkoi tiukata hyviä tekoja, mutta päivä oli ollut sen verran rankka että tokaisin Jeesuksenkin päässeen sisään eikähän se jätkä tee nykyään mitään muuta kuin roikkuu kirkoissa kaiket päivät. Pietari totesi olevansa kiveäkin kovempaa kaveria vastassa ja avasi oven. Marssin narikkaan ja jätin takkini herran haltuun.

***

Yllätyin: ikkunat oli raamattu uusiin kehyksiin. Kulmapöydässä näytti istuvan Jumala ja – totta kai – jokunen siipiveikko. Menin baaritiskin kautta juttusille. Jumala oli aika lärvät ja kirosi pitkään ja hartaasti Suomen talvea: koko ajan sai olla lunta luomassa. Kuusi päivää viikosta töissä ja sitten jotkut kirotut eivät halua kauppojen olevan auki sunnuntaisin! Niinpä, myöntelin. Matteus kommentoi marttyyrien pukeutumisesta että kyllä rikoo on ristillä ruma ja kysyi paavilta oliko tämä Puolasta vai vastaan. Nooa asteli samaan pöytään ja alkoi heti vittuilla arkkienkeleille, jolloin Gabriel suutahti ja sanoi ettei kuuntele enää tavuakaan tuollaiselta vesipojalta. Muutama enkeli katseli pokattavia naisia, muttei paikasta löytynyt kuin muutama vanha harppu. Neitsyt Maria tosin huuteli sivummalta että sanokaa Maria vaan.
    Minä siitä sitten loihe WC:hen.

***

Vessassa oli hurja meno: siellä oli jengiä piikittämässä suoraan suoneen. Montakohan enkeliä samalla neulankärjellä? Taaempana huomasin Mooseksen tyhjentämässä rakkoaan. Oletteko koskaan muuten nähneet ketään, joka osaa jakaa vetensä kahteen pisuaariin yhtaikaa? Sitäpaitsi silläkin kärysi hillitön sätkä suupielessä, varsinainen palava pensas.
    Äänistä päätellen jotakuta pöntöllä istuvaa öylätti ja kunnolla.
    Kun tulin takaisin pöytään siellä oli täysi tappelu päällä. Paholainen oli tullut kehua retostelemaan dieetillään: 10 kiloa kahdessa viikossa eikä painovirheitä. Jumalaa tämä ärsytti sattumoisin yli kaiken, se kun painaa enemmän kuin itse jaksaisi nostaa. Paavali huuteli silmät ristissä takaisin Paholaiselle että parempi naida kuin palaa. Paholainen tulistui. Joku sivustakatsoja kysyi paljonko kello on ja Jumala karjaisi takaisin että viittä vaille maailmanloppu! Tarjoilija ilmoitti että valomerkki oli tosiaan melko lähellä, mutta Jumala ärähti että tulkoon valo, niin on hyvä.
    Katsoin että nyt olisi oikea aika poistua. Menin naulakolle, otin vaatteeni ja kävelin. Taksitolpalle. Ja olisihan se pitänyt arvata että kuskilla oli siivet selässä ja tuli perseen alla…