Thee ultra bimboos: Villit siskot

T:Teksti:

”Aletaanko puhallella munia.”
Bimbojen kupliva kikatus tarttuu, vaikka kyse on sisäpiirin vitsistä.
”Puhallellaanko munasarjoja.”
Thee Ultra Bimboos yhtyeen kielellä munien puhaltelu tarkoittaa itsensä kehumista.
Onpas sopivan sekava, hävytön mutta hyväntahtoinen aloitus haastattelulle, jolle on antanut kimmokkeen bimbojen osuvasti nimetty tuore albumi Supermess.
Sen on julkaissut saksalainen levy-yhtiö Twang! Kateelliset miehet inisevät, että ulkomaiden innostus johtuu naisten ulkonäöstä eikä musiikista.
Väärin. Turha väittää, ettei neideillä olisi biiseissään koukkua. Autotallirockissa ei kilpailla kitarasooloilla vaan asenteella. Yksikään mies ei Suomessa voita korkeakorkoisiin saappaisiin ja minihameeseen pukeutuneiden beibejen seksikästä jyräämistä.

Täydelliset strippihahmot

Levyn nimi tuli ystävältä, joka luki tyttöbändi Supremesin nimen väärin.
”Mutta se jotenkin sopii meidän koheltamiseen. Mulla tulee nimestä sarjakuvamaisia mielikuvia,”sanoo Maria, joka onkin piirtänyt bimboista vauhdikkaita strippejä.
Annan tytöille mahdollisuuden valita omat erityistaitonsa, jos heistä tehtäisiin piirrettyjen supersankarittaria. Kuvataiteilijaksi valmistunut Maria haluaisi olla Vampira, joka juo verta ja lukee ihmisten ajatuksia. Tuore filosofian maisteri ja opettaja Suffeli muuttuisi viisaaksi ja ottaisi nesteessä lilluvien aivojen muodon. Mainostoimiston AD Milla toivoisi jaksavansa ikuisesti nukkumatta ja maalariksi opiskellut Salla haluaisi muuttaa ihmisten ajatuksia.
”Sitten saataisiin rahaa,” Salla naurahtaa kuivasti.

Hemmottellut enkelit

Kohtalokkaaseen mustaan pukeutuvia räminämuusikoita luullaan usein nokkavammiksi kuin ovat. Bimbojen murteinen kälinä voittaa usein sydämet puolelleen.
”Saisko olla lisää?”, kysyy haastattelupaikan baarimikko kerätessään pöydästä laseja.
”Jos tarjoat”, heittää Maria.
Yllättäen mies kantaa eteen ilmaiset tuopit. Thee Ultra Bimboos kiljahtaa riemusta.
”Ihmiset on meille aina niin kilttejä.”
Viime Lahden keikalla tuntematon nainen oli jättänyt baarimikolle kolme sataa yhtyeen drikkeihin. Vuoden ajan keikoilla on käynyt mies, joka ilmaisee ihailunsa isoilla konvehtirasiolla.
Bimbot lähtevät marraskuuksi 14 keikan kiertueelle Saksaan ja tietävät edellisten reissujen pohjalta, että takahuoneessa odottavat herkkuvuoret.

Minna Joenniemi