Vanhan uusi mies

T:Teksti:

Vanhalla tärkeintä on ollut järjestää hyviä tapahtumia. Kulttuuriarvon nimissä on kestetty tappiotakin. Ylioppilaskunnalla on ollut siihen henkisesti ja rahallisesti varaa. Nyt vaaditaaan tulosvastuullisuutta. Voiton aikoo taata 27-vuotias Antti Paavilainen.
    “Ystäväni näki ilmoituksen ja soitti, että lehdessä on sulle työpaikka. Niin olikin. Mut valittiin, koska olin paras”, parimetrinen karpaasi tykittää kädet puuskassa ja tuijottaa uhmakkaasti silmiin. Hetkeksi luulen, että edessäni Turkan entinen oppilas?
    “Mussa olisi varmaan ainesta näyttelijäksi. Minussa on ainesta mihin vaan.”
    Antti on tulisen oloinen tahtoihminen. Viittä vaille valmis ammattimuusikko uudisti Sibelius-Akatemiaakin. Paavilaisen ansiosta siellä voi opiskella pääaineena sähköistä bassoa.
    Vanhalla uusi päällikkö puuttui ensitöikseen Vanhan kehnoon akustiikkaan, jonka takia monet kotimaiset isot nimet ovat kieltäytyneet soittamasta siellä.
    “Nyt soundi on niin hyvä kuin siitä saa eli se parantui ainakin 50 prosenttia.”
    Kelpaisi varmaan maailman nimillekin, mutta Paavilainen tuo innolla Vanhalle ulkomaalaisia bändejä.
    “Siinä menee kaksi vuorokautta työaikaa kellon ympäri, kun bändi on täällä ja sitä edeltää kamala faksisota. Eikä voittoa kuitenkaan jää tarpeeksi”.
    Kaikki ulkomaan hittejä Vanhalle haikailevat: täyttäkää Hartwall Areena Prodigyn keikalla.
    “Jos Prodigy onnistuu vetämään areenan täyteen, se todistaa, että ihmisillä on taas varaa maksaa. Se lupaa hyvää Vanhan kannalta.”

Tunnelma bändiä tärkeämpi

Mutta mistä löytyvät ne suomalaiset esiintyjät, joita opiskelijat haluavat nähdä? Aikoinaan kun hämäläisen osakunnan jäsenkortilla pääsi ilmaiseksi Tavastialle opiskelijoita kävi keskimäärin kaksikymmentä illassa. Opiskelijat eivät ole yleisesti keikkakansaa. Vain isot nimet kiinnostavat.
    Jättiluokan bändin merkki on, että se kutsutaan Nokian työntekijöilleen järjestämiin kesäjuhliin. Tänä vuonna siellä soitti ökyhintaan Eppu Normaali, jota edelsivät aiempina vuosina Leningrad Cowboys ja J.Karjalainen. Mikä voisi olla ensi vuonna titaanisarjan jatke. Miettikää hetki.
    “Hurriganesin paluu”, tietää Paavilainen. Hän on itse soittanut Jean S-yhtyeineen Nokian pienemmissä juhlissa viisi kertaa. Jean S on Suomen suosituin yritysjuhlien viihdyttäjä, Paavilaisen komea tuottoisa työnäyte.
    Jos Paavilaisen salaperäiset suunnitelmat Vanhan suhteen toteutuvat, yhtye ei ole pääasia, vaan Vanhalle tullaan viihtymään muutenkin. Eikä yleisö karkaa uudelle ylioppilastalolle jatkoille. Uudistunut linja näkyy vasta ensi keväänä, sillä Vesa Ristimäkioli täyttänyt syksyn ohjelmakartan ennen lähtöään PopZoo Promotionsiin.

Minna Joenniemi
Kuva: Riku Isohella