Puolikuu 21.8.-2.11.

T:Teksti:

21.8.-2.11.

Keskiaikaa aidossa ympäristössä.
    Margareetta ï Pohjolan rouva ja valtias on lajissaan Euroopan laajin näyttely aikaudesta, jolloin Skandinaviaa hallitsi nainen. Yli 50 pohjoismaisesta museosta on koottu keskiaikaista esineistöä kirkkotaiteesta käyttövaatteisiin.
Avoinna Hämeen linnassa joka päivä 10-18. Liput 35/20 markkaa.

9.-14.9.

Habitare 97.
    Ehkä opiskelijallekin sopivia sisustusvinkkejä esillä Helsingin Messukeskuksessa. Suomalaisen huonekalumuotoilun katselmuksen lisäksi järjestetään tällä kertaa yleisöluentoja mm. kosteusvaurioiden ehkäisystä.
    Opiskelijatkin pääsevät loistamaan. Taideteollisen korkeakoulun kanssa yhteistyössä järjestetyn suunnittelukilpailun voittajat ovat esillä Habitaressa. Kilpailussa muotoilu- ja arkkitehtiopiskelijat ovat suunnitelleet kalusteita ja valaisimia 1999 Helsinkiin valmistuvaan Audiovisuaalisen alan kehittämiskeskukseen.
Helsingin Messukeskus on avoinna 9.-12.9. klo 9-19 ja 13.-14.9. klo 10-18. Liput 50/305/30 markkaa.

9.9.

Kielikeskus esittäytyy.
    Eri kielten opettajat kertovat kursseistaan ja vastaavat kysymyksiin.
Fabianinkatu 26 10 – 13.

7.9.-28.9.

Neljä puhelua miehelle.
    Radioteatteri esittää neljänä perättäisenä sunnuntaina kuunnelman, jossa nainen soittaa miehelle. Puhelimessa on helppo puhua asioista, joita ei kasvokkain saa sanotuksi. Hanne Heickellin kuunnelmat tutkivat näennäisen arkiseen tyyliin miehen ja naisen avioliittoa. Ensimmäisessa puhelussa Leena soittaa työtoverilleen Markulle. Yhteisen seminaariviikonlopun jälkeen on puhuttava avioliitosta, seksistä ja lasten saamisesta.
Radiomafia klo 9.30.

    10.9.-5.10.

Hellää vierasta valoa.
    Valokuvaaja Riitta Järvelän kuvia alastomista ihmisistä luonnossa. “Alastomuus on arvokkuutta, tekee vähän juhlalliseksi, muttei tosikkomaiseksi.” Kuvien ohessa runoilija Anne Hännisen aforismeja.
Jääkärinkatu 3 A. Vapaa pääsy.

1.10.

Kaleidoskoopissa.
    Helsingin kaupunginorkesteri esiintyy Yliopiston juhlasalissa johtajanaan John Storgsrds. Ohjelmassa muun muassa Benedetto Marcellon Trumpettikonsertto, jossa solistina Håskan Hardenberger.
Unioninkatu 37. Liput 80/40-20 markkaa.