Menot ajalle 19.9.-3.10.

T:Teksti:

11.9.-2.10.

“Pelko ja viha”
    Nuoren taiteilijalupauksen Jaakko Rustaniuksen maalauksia ja piirustuksia maailmanlopun meiningistä.
Galleria Bakeliittibambi (Liisankatu 15).

17.-24.9.

Uutta naistanssia.
    Modernia suomalaista tanssitaidetta on tarjolla Kaapelitehtaalla: Liisa Pentin Frances Lasioven tanssi ja Soile Lahdenperän Jouhikko ja nainen.
    Uuden tanssin keskuksessa Zodiakissa kello 20. Torstaina ja maanantaina ei esitystä. Kaapelitehtaan B-porras. Liput 60/40 markkaa.

Ensi-ilta 19.9.

Mustaa huumoria oopperassa.
    Broadwayn kammottavimmaksi menestysmusikaaliksi tituleerattu Sweeney Todd on tullut Suomeen. Tarina kertoo puolihullusta parturista, joka päättää panna ihmiskunnan maksamaan kärsimyksistään. Musiikkia johtaa Okko Kamu ja libreton on suomentanut Juice Leskinen.
    Kansallisooppera, Manskun ja Hesarin kulma. Esitysajankohta vaihtelee, joten tiedustelut numerosta 40 30 2211. Liput 50-300 markkaa.

27.9.

Salsaa suonessa.
    Kuubalaista musiikkia ja tanssia Joel Terryn ja orkesterin johdolla. Sivusta saa seurata mutta tanssikengät kannattaa varmuuden vuoksi ottaa mukaan.
Espoon kulttuurikeskus kello 19. Liput 30 markkaa.

18.9.-9.11.

Nykytaidetta kaikkialla.
    Kansainvälinen taidetapahtumasarja Media.Art.Project eli MAP levittäytyy pääkaupunkiseudun näyttelytiloihin sisällä ja ulkona. Myyrmäkitalossa Vantaalla pohditaan perheen tulevaisuutta, Galleria Otsossa Tapiolassa installaatio- ja performanssitaiteilija Perry Hobermann naureskelee nykytekniikalle. 2.10. alkaen Tero Puha myy Espan lavalla ihmisen perustarpeita jauhelihasta hiljaisuuteen.
MAP:in kymmenistä eri tapahtumista saa parhaiten tietoa nettiosoitteesta: http://www.kaapeli.fi/kuvalehti/map/

24.9.-15.11.

Daniel Hjort Tapiolassa.
    Espoon Teatteri palaa nuijasotaan J.J. Wecksellin (1858-1907) klassikossa Daniel Hjort. Ohjaajana Juha Hurme ja rooleissa mm. Leea Klemola ja Maija-Liisa Mßrton sekä Ylioppilasteatterista tuttuja nuoria miehiä.
ET:n Revontulihalli (Revontulentie 8 ). Liput 80/40 markkaa.

2.10.

Opiskelija, lähde Afrikkaan!
    Ihmiset kehitysyhteistyössä -seminaari Vanhalla ylioppilastalolla heti aamusta alkaen. Asiantuntijat ministeriöistä kansalaisjärjestöihin kertovat, missä tällä hetkellä mennään ja miten opiskelija pääsee kehitysmaihin töihin.
Kello 8:30-15:30. Osallistumismaksu 10 markkaa sisältää lounaan ja kahvit.