Keskonen: Ain vain hain, kai lain sain

T:Teksti:

Oheisen oikeustieteellisen pääsykokeen päätös on kolmen vuoden kuluttua kokeen alkamisesta. Päätöksestä ei voi valittaa.
    1) Tapauksesta Leppä vastaan Vuori:
    Poliisi aikoi mättää syytteitä sättien syytettyä kovin sanakääntein. Lääninsyyttäjä katsoi että mediaan oli syötetty virheellistä tietoa. Häntä tämä ei sytyttänyt. Mikä allaolevista oli korrekti ratkaisu?
    a) Mättämättäjättämispäätös
    b) Sättimättäjättämispäätös
    c) Syöttämättäjättämispäätös
    d) Sytyttämättäjättämispäätös
    e) Syyttäsuottasättimispäätös
    (Oikea vastaus: Kaikkihan ne. -Sitäpaitsi jos Leppä ei mene Vuoren luokse ja pyydä anteeksi, niin Vuori vetoaa liikemomenttiin ja menee Muhammedin luokse. Sen jälkeen korkein oikeus onkin yhtä kuin Allah, ja se taas on alavilla mailla aina vaaraksi.)
    2) Kuinka on mahdollista anoa vahingonkorvauksia Lapissa sattuneesta lasketteluonnettomuudesta, jos ko. maa-alue ei ole selkeästi kenenkään omaisuutta tai Hannu Tapani Klami ei ole näppärästi saatavilla konsultiksi?
    (Oikea vastaus: Helposti. Laki se on korkeimmallakin tunturilla, kuten alppinisti Veikka Gustafsson sanoisi. Vuorista sen sijaan puhuttaessa Gustafssonillakaan ei kyllä voi olla asiasta täyttä varmuutta, sillä Eevan päälle ei liene kiivennyt kuin puoliso Ilkka Vuori.)
    3) Mikä on korkeimman oikeuden jäsenen nimike Kuopiossa?
    (Oikea vastaus: Jos torilla patsastelee, niin Väljmies.)
    4) Jos käsiteltävänä on lakimiestoverin aiheuttama, huonosta ajotaidosta johtunut auto-onnettomuus, niin mihin puolustuksen pitäisi vedota?
    (Oikea vastaus: Kyseessä lienee contradictio ad absurdum. Jos autoilija on todellakin ollut lakimies, kyseisen kaltainen tapahtuma on sula mahdottomuus, sillä jokainen juristi tietää että oikea pykälä osuu aina silmään kun on tarvis, ja harhaanhan ei ohjata muualla kuin raastuvassa. Että poliisit jaksaakin vainota!)
    5) Mikäli Eeva Vuoren mökkikauppoja alettaisiin tutkia myös saranapuolelta, mikä olisi oikea instanssi tätä käsittelemään?
    (Oikea vastaus: Ensin veräjäoikeus, ja jos ukset menisivät ristiin, niin ovioikeus.)