Puolikuu: 15.1.-7.5.

T:Teksti:

17.1. – 31.1.

Onnistumisen psykologia ja filosofia

-luentosarja käynnistyy psykologi Kirsti Longan ja filosofi Esa Saarisen johdolla ja jatkaa kulkuaan keskiviikkoisin päärakennuksen suuressa juhlasalissa (poikkeuksena 5.2.,26.3. ja 16.4., jolloin Porthania I) kello 16-19. Kurssin päämääränä on esitellä onnistumiseen, elämänhallintaan ja muutoksen tuottamiseen liittyviä strategioita. Kevään aikana luennoilla vierailevat muun muassa toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen, professori Leena Palotie ja taiteilija Jorma Uotinen. Näe julkkikset ja kerää samalla kaks opintoviikkoa! Luennot kuuluvat Rohkene ajatella -opintokokonaisuuteen ja ovat avoimia kaikille Helsingin yliopiston ja sen yhteistyökorkeakoulujen opiskelijoille.

11. – 20.1.

Don’t – Älä!

Taideteollisen korkeakoulun sisustusarkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun osaston kalustesuunnittelun kurssien (2. vsk, 3. vsk ja MA) yhteisnäyttely INTO-galleriassa. Kakkoskurssilaiset ovat pykänneet pehmeitä istuimia, kolmoset teollisesti valmistettavan tuolin ja kahvilapöydän ja Masters of Art -oppilaat uudenlaisia säilytysratkaisuaja tulevaisuuden asumista silmällä pitäen. Mene ja kokeile!
Hämeentie 135 A. Avoinna joka päivä kello 11-18, vapaa pääsy.

17.1. – 19.1.

Matka 97.

Suomen kansainväliset matkailumessut Messukeskuksessa, jossa mukana yli tuhat näytteilleasettajaa ja 54 maata. Jos opintorahasta tai muista tuloista on jäänyt ylimääräistä säästöön, voit viikonlopun aikana varata vaikkapa Etelä-Afrikan, Kanadan tai Vietnamin matkan.Messujen yhteydessä pidetään matkailualan ammattilaisten koulutusohjelma Matkatieto 97.
Avoinna ammattilaisille 16.1. kello 9-18, 17.1. kello 9-14. Yleisölle 17.1. kello 14-19, 18.1. kello 10-18 ja 19.1. kello 10-17. Liput 45/30/25 mk.

18.1.

The Nomads

Tavastialla. Ruotsalaispoikien kanssa remeltävät Flaming Sideburns ja Teenage Kicks.
Urho Kekkosenkatu 4-6, Liput 43 mk.

24.1.

Vaarallisia suhteita.

Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön laitokselta keväällä -97 valmistuvien oppilastöiden avauksen ensi-ilta Kino-Helsingissä. Teatterikorkeakoulussa vierailevan Pentti Kotkaniemen ohjaus on kuvaus ennen Ranskan vallankumousta eläneiden joutilaiden aatelisten julmasta ihmissuhdepelistä. Christopher Hamptonin sovitus perustuu Pierre-Ambroise-Francois Chorderlos de Laclos¦n romaaniin.
    Helsinginkatu 25 kello 19. Muut esitykset 26/27 ja 31. tammikuuta sekä 7/8//13 ja 14. helmikuuta. Liput 40/20 markkaa, varaukset Teatterikorkeakoululta arkisin klo. 12-16 (p. 77 393 256) sekä tuntia ennen esitystä Kino Helsingistä.

28.1. – 23.4.

Frida Kahlo

-näyttely Helsingin kaupungin taidemuseossa. Esillä ensimmäistä kertaa Suomessa Kahlon maalauksia, piirustuksia ja grafiikkaa sekä valikoima taiteilijasta otettuja valokuvia. Omakuviensa kautta Frida käsittelee naiseutta, kipua, rakkautta ja kuolemaa. Näyttely liittyy Meksikon kulttuurin juhlavuoteen 1997.
Tamminiementie 6. Avoinna ti-su kello 11-18.30. Liput 35/25 markkaa.

31.1.

Ylioppilaskunnan soittajat

esittää itävaltalaisen Franz Schubertin 200-vuotissyntymäpäivän kunniaksi säveltäjän viimeisen suuren sinfonian, Suuren C-duuri-sinfonian Temppeliaukion kirkossa kello 19. Orkesteria johtaa Toumas Rousi. Konsertti liittyy Felicia III: Musikland Österreich -tapahtumaan, jota juhlistetaan viikon ajan erilaisilla musiikkitapahtumilla.
Liput 50/20 markkaa.