Heiskanen: Uudenmaankadun siniset enkelit

T:Teksti:

Uudenmaankadun ihmiset ovat laihoja ja rumia. Laihoja siksi että se on muotia. Rumia siksi että sekin on muotia. Tai siis minä en ole muodissa. Minä olen aina pitänyt enemmän vähän kauniimmista ja rehevämmistä. Uudenmaankadulla, kun menee baariin, tapaa ystäviä. Yleensä nämä ystävät ovat sellaisia, etteivät he huomaa. Heille sanoo että terve Jaska (salanimi), ja he eivät edes kuule.
    En tosin voi olla varma kuulevatko he oikeastikaan koska usea ystäväni on rockmuusikko.Jos heille sitten uudestaan hihkaisee, he kääntävät päänsä ja ovat ilmeettömämpiä kuin Paavo Lipponen.

***

Uudenmaankadun baarikadulla trendikkäin on Fiba, jossa saa vain viinaan tehtyjä paukkuja. Ne maistuvat pirtelölle ja mustikalle. Kun minä olin pieni 18-vuotias join minttusuklaata ja sinisiä enkeleitä. Nyt kaikki kova on muotia taas. Siksi juodaan kovia, esim. mustikkashotteja. Juodaankohan sinisiä enkeleitä taas?
    Uudenmaankadun baarihyppelyissä voi ensin mennä Jump Inniin. Se muutti matkalla Kasarmitorilta Fredalle paitsi paikkaa myös musiikkiaan. Se poimii ne kersat, jotka eivät jostain syystä mene Sodaan. Kunnon grunge katosi tsampparista, kun se muutti kovemille mestoille. Tsampparista mennään Sodaan. Se on semmoinen paikka, johon Maria G meni kerran sen rumpalinsa kanssa jonon ohi. Mä näin ihan totta. Se rumpali oli aika kovan näköinen.

***

Soda on kovista kovin. Siellä tapaa niitä tuttuja, jotka kertovat olevansa täällä Markuksen kanssa. Kun heiltä kysyy “kenen Markuksen?”, he vastaavat kovasti “Selinin“. Sodasta matka käy luontevasti paksuilla kumipohjilla tai Doc Martenseilla loskassa kohti Tapasta-baaria, jossa minut yritettiin iskeä kovemmin kuin missään aikaisemmin. Nainen sanoi, että olen kaunis ja tarjosi puhelinnumeroaan lähellä sijaitsevaan kotiinsa. Minä tein mitä pitää. Kiitin mutten hymyillyt ja heitin paperin kotona kovana pois.

***

Uudenmaankadulla käy baarihyppelyssä aina niin että kun on ensin mennyt Tsamppariin, sitten Fibaan ja Sodaan, tapaa Sodassa niitä tyyppejä, joita tapasi aikaisemmin Tsampparissa. Tapastassa taas tapaa niitä joita Fibassa jne.
    Eikä siinä mitään mutta kun lopuksi kuka tahansa tervejärkinen löytää itsensä Sodan oven edestä ihmettelemästä mihin mennä nyt ja siihen ilmestyvät ne kaikki sen illan aikana tavatut kaverit. Siinä sitten seistään ja palellaan kun on niin ohuet vaatteet. Ja ollaan kovia. 80-luvulla syljeskelimme ringissä. Ensi lauantaina aion kokeilla sitä.

Sakari Heiskanen
Kirjoittaja on helsinkiläinen free-kovis.