HYY:lle aiempaa laajapohjaisempi hallitus

T:Teksti:

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen kokoa jouduttiin kasvattamaan, jotta ainejärjestöjen ryhmän edustajat saatiin ängettyä mukaan. Vuoden alusta kautensa aloittavassa hallituksessa on kolmetoista jäsentä aiemman yhdentoista sijaan. Tämän myötä myös ylioppilaskunnan kulut lisääntyvät, koska hallituksen jäsenet saavat 3 000 markan kuukausipalkkion.
    Ainejärjestöjen ounasteltiin jo pitkin syksyä muuttuneen hallituskelpoisiksi, koska ne ovat ottaneet välimatkaa vihreisiin ja vasemmistoon. “Eihän ainejärjestöjen ja osakuntien välillä ole enää juuri minkäänlaisia näkemyseroja”, eräs hallitusneuvotteluja läheltä seurannut arvioi.
    Uuden laajapohjaisemman hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Pia Majonen, 26, joka nauttii kannatusta lähes kaikissa ryhmissä. Myös oppositioon jääneet vihreät tuntuvat symppaavan Majosta.
    Hämäläis-Osakuntaa edustavaa Majosta pidetään asiantuntevana ja persoonallisena. Hän on toiminut kuluvan vuoden HYY:n hallituksen koulutuspoliittisena vastaavana ja istunut yliopiston konsistorissa.
    Valtio-oppia opiskeleva Majonen on tähän saakka pyrkinytkin esiintymään nimenomaan opinto- ja koulutuspoliittisten kysymysten taitajana.
    Näiden alueiden asiantuntemus on aiemminkin taannut nousun puheenjohtajan pallille. Majosen edeltäjät, SYL:n istuva ja tuleva puheenjohtaja Janne Laine, 27, ja Esa Iivonen, 27, ponnistivat myös HYY:n johtoon koulutuspoliittisen ministerin paikalta.
    Uudessa tehtävässään Majonen joutuu laajentamaan reviiriään. Hänelle ennustellaan kuitenkin levollista puheenjohtajavuotta, sillä HYY:ssä ei kupli mitään vakavia ristiriitoja aiheuttavia kysymyksiä. Valintatilaisuudessa Majonen ilmoitti HYY:n pyrivän vaikuttamaan mm. yliopistolain käsittelyyn ja opintotukijärjestelmän uudistamiseen.
    HYY:n uudessa hallituksessa on edellisen tapaan kolme osakuntien ja kolme porvarien edustajaa. Osakuntia edustavat Pia Majonen, Harri Hiekkanen ja Minna Vierikko. Porvarien lippua kantavat Kimmo Kivelä (kok), Kimmo Luoma (kok) ja Sami Hyryläinen (sit.porv).
    Pienempiä hallitusryhmiä ovat ruotsinkieliset, oikeus- ja lääketieteilijät, ainejärjestöt, keskustaopiskelijat ja maa- ja metsätieteilijät. Näitä edustavat Annika Holmström (ruots), Petteri Huovinen (Pykälä), Kari Kesseli (lääkis), Tommi Björklund (ainej), Heli Lantta (ainej) sekä Ida Mielityinen (kesk) ja Visa Paajanen (Mysli).

Jarkko Vesikansa
Kuva: Olli-Pekka Orpo