Hukan perillinen: Tarkkana työnhaussa

T:Teksti:

Syksyn iltojen pimetessä alkaa yhdellä jos toisellakin opiskelijalla pankkitilin saldo pienentyä. Jos kesätöitä on ollutkin, niistä kertyneet säästöt ovat harmittavan usein huvenneet alkusyksyn opiskelijarientoihin.
    Ongelmaan on ratkaisu: osa-aikatyö. Duunin syrjään kiinni pääseminen vaatii näinä aikoina kuitenkin sitkeyttä ja lukuisia huolellisesti tehtyjä työhakemuksia. Henkilöhistorian ja työkokemuksen esittelyssä ei ole myöskään viisasta pitäytyä kovin tiukasti totuudessa.
    Hukan perillinen haluaa varoittaa karikoista, jotka työnhakijan kannattaa kiertää kaukaa. Ehkä kaikkein tärkeintä on lähettää oikea hakemus oikeaan paikkaan. Alla muutamia surullisia esimerkkejä tapauksista, jolloin kirjeet on postitettu turhan kovassa kiireessä.

* * *

Akateemisen maanpuolustusyhdistyksen järjestösihteeri.
    Vakaumuksellisena väkivallan vastustajana uskon olevani oikea henkilö järjestösihteeriksi. Olen toiminut jo vuosia rauhan, solidaarisuuden, oikeudenmukaisen maailmankaupan ja kestävän kehityksen puolesta eri kansalaisjärjestöissä.
    Uskon vahvasti siihen, että siviilipalvelun ja totaalikieltäytymisen suosio saadaan entistä jyrkempään kasvuun, kunhan vain jaksamme toimia riittävän aktiivisesti. Olen valmis myös suoraan toimintaan oikeiden arvojen puolesta; toverieni kanssa olemme jo sabotoineet muutamaa reserviläisjärjestön tilaisuutta – niistä iskuista sitten tarkemmin työhönottohaastattelussa.
    Aseistakieltäytyjäliiton järjestösihteeri.
    Pyydän kohteliaimmin, että huomioitte minut täyttäessänne nuorisomme parhaimmiston valistamisen kannalta ensiarvoisen tärkeää järjestösihteerin tointa. Harrastan reserviläistoimintaa, metsästystä ja urheiluammuntaa.
    Haluaisin kehittää järjestösihteerin toimessa suomalaisten nuorten maanpuolustushenkeä ja pyrkiä parhaani mukaan kitkemään Pasilaan pesiytyneiden risupartojen yritykset sivarisoida kansakuntamme.

* * *

Sana-lehden tilausmyyjä.
    Olen rietasääninen opiskelijatyttö, jonka tarpeita yksikään mies ei ole vielä kyennyt tyydyttämään. Haluaisin purkaa ylimääräiset paineeni puhelintyössä.
    Minulla ei ole puhelinmyynnistä tai muusta vastaavasta työstä kokemusta, mutta täytyy kyllä myöntää, että tämä tyttö on pahimpina puutteen saattanut joskus pirauttaa alan linjoille… Oikeastaan tarvitsisin työpaikkaa, jotta voisin maksaa pari erääntynyttä puhelinlaskua…
    Rohkea tyttö eroottiselle linjalle.
    Ja minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista (Ilm. 16:13).
    Näinä riivattuina aikoina puhelinlangoilla pauhaavat väärien profeettojen houkuttelevat äänet, joiden vaimentaminen onnistuu vain vanhurskailta sotureilta.
    Nivalalaisena teologian ylioppilaana haluan taistella uuskirkollisia virtauksia vastaan ja tehdä luuri kädessä parhaani oikeaoppisuuden puolesta. Mottoni on: jos jokin elin sinua viettelee, niin leikkaa se pois!