Puolikuu 4.10. – 18.10.

T:Teksti:

5.10.

The Cardigans – aloittaa Euroopan kiertueensa Vanhalta. Ruotsalaista iskelmämusiikkia palvovan yhtyeen uudelta levyltä löytyy hieman modernimpaa sointia. Nina Persson laulaa viehkeästi. Bändi suositumpi Japanissa ja Yhdysvalloissa kuin kotimaassaan Ruotsissa.
Mannerheimintie 3 klo 21-3. Liput 85/95 mk (ennakot Lippupalvelu, Tiketti, Vanha, ei vip).

9.10.

Ystävätär – Teatterikorkeakoulun ensi-ilta Kulttuuritalon Alppi-salissa. Näytelmä kertoo kahden yksinäisen ja itseensä tyytymättömän naisen kohtaamisesta. Rooleissa nähdään Ona Kamu ja Liisa Mustonen. Ohjaus Kirsi Pokka.
Sturenkatu 4 klo 20. Muut esitykset 11/12/14/20/21/23/24/27/28/30/31. lokakuuta. Liput 40/20 mk.

11.10.

SYL:n yhteiskunnalliset neuvottelupäivät – Suomen ylioppilaskuntien liitto on päättänyt panna pökköä pesään virittääkseen keskustelua yhteiskunnallisista uudistuksista. Homma hoidetaan monikantaneuvottelulla, jotka alkavat kello 10 Porthania kolmosessa. Työttömyyden hoitoon keskittyvässä tilaisuudessa näkemyksiään esittelevät kansanedustaja Risto Penttilä (nuors), Veronmaksajain Keskusliiton Heikki J. Perälä, Kepun johtaja Esko Aho, valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok), kulttuuriministeri Claes Andersson (vas), työministeri Liisa Jaakonsaari (sd) ja ympäristöministeri Pekka Haavisto (vihr). Ministerikatras on mahdollista pistää koville, sillä alustusten lomaan on varattu aikaan myös keskustelulle. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.
Porthania III klo 10.00-16.00

11.10.

Ylioppilaskunnan Soittajat ja Akateeminen Laulu -sekakuoro järjestävät yhteiskonsertin, joka on ensimmäinen moneen kymmeneen vuoteen. Johanneksen kirkossa esitetään klo 19 Anton Brucknerin no 3 f-molli säveltäjän 100-vuotiskuolinpäivän kunniaksi.
Liput 60/30 mk.

12.10.

Rakkautta Paasitornissa – Unohtakaa työväenliike ja kansallisromanttinen arkkitehtuuri. Sillä lokakuun toisena lauantaina Hakaniemen graniittilinnakkeen Paasitornin neljä kerrosta notkuu täynnä viimeisintä valo- ja äänitekniikkaa, kun tanssimusiikin hyperjuhla Planet of Love resonoi Helsingin. Odotettu 2000 hengen megatapahtuman takana on teknomusiikin Suomeen aikanaan tuonut stadilainen dj-legenda Elliot Ness.
Planet of Love Paasitornissa klo 19.30-04.00. Liput ennakkoon 115 mk Lippupalvelusta ja Tiketistä.

1.10 .- 13.10.

W.Shakespeare – Silhuettikuvia. Ulla Linnanvuon näyttely, jonka tarkoituksena on henkilökuvagallerian tekeminen näyttelyvieraiden ollessa mallina.
Galerie Ulla, Dagmarinkatu 8. Avoinna ti-su klo 11-17.

3.10. – 27.10.

Nainen ja rikos – Ihana. Koskettava. Hauska. Suositellaan, varsinkin naisille. Pirkko Hämäläinen, Sanna-Kaisa Palo ja Leena Uotila elävät muun muassa Rosa Liksomin ja Pirkko Saision tekstejä. Miksi nainen tekee rikoksen? Rakkaudesta, velvollisuudesta, jonkun puolesta, julistetaan teatteri Jurkan lavalta.
Vironkatu 7. Esitykset 3/5/6/13/14/16/19/21/22/25/26/27. lokakuuta klo 19. Liput 80/65 mk.