Punavuoren Paroni: Vihreää kuuhulluutta

T:Teksti:

”Kun kuulen sanan luonnonsuojelu, poistan aseestani varmistiminen”, naureskelee Suomen Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Timo Helle.
    ”Luonnonsuojelu!” Helle sanoo itsellen ja poistaa Baikal-haulikostaan varmistimen. ”Pam” Puusta putoaa verinen pyy. ”Kieh, kieh”, Helle kihittää maanisesti. luonnonsuojelu!” ”Pam, pam.” Pyiden joukkoteurastus jatkuu.
    Punavuorelainen pedagogi Hans Krutz ei hämmästy kuultuaan Luonnonsuojeluliiton puheenjohtajan metsästysvietistä. ”Timo Helteen käytös on ymmärrettävää, hänellä on selvästi se aika kuukaudesta”, Krutz kertoo.
    Viime viikolla vihreät saivat vihdoin juntattua hallituksessa kauan haaveilemansa energiaverojen korotuksen. Oli täysikuu.
    Ratkaisun myötä kivihiilen poltto ja ydinvoiman käyttö tulivat edullisemmiksi vaihtoehdoiksi. Politiikan tutkijat äimistelivät ja koittivat löytää vihreiden politiikasta jotain logiikkaa. Nyt politologi Hans Krutz on löytänyt: väitöskirjassaan hän selittää syyn vihreiden epärationaaliseen touhuiluun. ”Olen nimennyt ilmiön Mr Hyde ja Doctor Jekyll – syndroomaksi”, Krutz esittelee mullistavaa tutkimustulostaan.
    ”Ylenpalttinen elävän ravinnon popsiminen on altistanut vihreät biodiversiteettille. Luonnon kiertokulun kanssa ei pitäisi pelleillä.” Krutz huokaa vakavana. ”Nyt luonto on iskenyt takaisin. Aina täydenkuun aikaan vihreän liiton jäsenten ja hang aroundien synkät aliminät pääsevät valtaan.”
    ”Tutkimustulokset ovat todella hätkähdyttäviä, mutta olen tarkistanut ne empiiriseti”, Krutz vakuuttaa. Hän esittelee väitöskirjassaan vihreiden aliminät myös graafisena esityksenä.
    ”Kerran kuussa ympäristöministeri Pekka Haavisto muuttuu heteroksi”, Krutz paljastaa ja puistelee itsekin epäuskoisena päätään. Krutzin graafisessa esityksessä Pekka Haaviston aliminä näyttää Simo Rantalaiselta. Kaikkien sorrettujen ystävän Pekka Saurin aliminän kohdalla esityksessä on tohtori Mengelen kuva. ”Hans Krutz, väitättekö te, että Pekka Saurin aliminä on vammaisia ja vähemmistöjä teurastava natsi?” ”Joo, pitää vain toivoa, että hän ei pääse silloin yöradiossa eetteeriin”, Krutz huokaa.
    Ekofasisti Pentti Linkolan aliminä on – yllättävää kyllä – Pekka Sauri. ”Totuus Linkolasta löi minutkin aivan hepnaadilla”, Krutz myöntää. Heidi Hautalan aliminä on käynyt kampaajalla. Kimmo Helistöllä on poliittista selkärankaa. Hannele Luukkainen on koira. ”Eikä tämä vielä mitään. Tuija Braxista tulee kerran kuussa asiota delegoiva, demokraattinen puoluejohtaja.”
    ”Hans Krutz, mikäs tämä sotku on tässä graafisen esityksen keskellä?” ”Se on Susi Pulliainen. Vaikea tapaus. Hänestä ei voi sanoa onko hän muna vai kana, joten korvasin hänet tälläisella symboli-logolla.” Hans Krutzin tutkimustulokset ovat todella hätkähdyttäviä ja nyt hän toivoo, että vihreiden ongelmista käytäisiin avointa keskustelua. ”Ainakaan halllituksen iltakouluja ei pitäisi jatkossa järjestää täydenkuun aikaan.”