Prinssin mukana Himojen maassa

T:Teksti:

Haluatko irtautua arjesta ja kokea hauskan mielikuvitusmatkan? Sellaista tarjoaa koreografi Simo Heiskasen tanssiteos Himo ja Tuho, jossa elävä musiikki yhdistyy tanssiteatteriin. Tarina vie katsojan mukaan prinssi Hölökukun kosioretkelle, josta ei kummallisia sattumuksia puutu.
    Kaikki esiintyjät muusikoista tanssijoihin, omina karikatyyrimäisinä hahmoinaan, tekevät teoksesta herkullisen. Prinssi joutuu matkallaan kohti prinsessa Mustahampaan kotimaata kohtaamaan himokkaita naisia punaisesta Säkkituolikista sumuisen suon seireeneihin. Tarinaa jouduttaa väistämättömään Tuhoon mainosmiesmäinen kertoja sekä omaperäinen musiikkiryhmä.
    Parhaiksi kokemuksiksi nousevat Iiro Rantalan musiikki ja virtuoosimaisen laulaja-muusikon Anna-Mari Kähärän suoritukset. Kähärä osoittaa jälleen kerran tilannekomiikan erinomaiset kykynsä, mikä tuo tanssiteokseen erityistä mehukkuutta. Ilmeikkyyttä ei puutu myöskään tanssijoilta, vaikkakin kertojan dramaattinen limanuljaskahahmo hallitsee tapahtumien hurjia käänteitä.
    Tanssilliset osuudet lähinnä kuvittavat tarinan juonta ja jäävät siten sisällöltään köyhiksi. Vaikka kaikkia verbaali-akrobatian ja komiikan keinoja on käytetty teoksessa kiitettävästi, koreografilla olisi selvästi ollut varaa komeampaan myllytykseen. Kuitenkin Himoa ja Tuhoa voi pitää monipuolisena esityksenä. Se antaa katsojalle tyydytystä eri taiteenalojen nälkään sekä naurun iloa syksyn harmauteen.

Himo ja Tuho (koreografia Simo Heiskanen, musiikki Iiro Rantala, Anna-Mari Kähärä). Esitykset Itäkeskuksen STOAssa 22.-25.10. klo 20. Liput 70/50 mk.

Marjo Haapaniemi