Puolikuu 6.9.-19.9.1996

T:Teksti:

6.9.

Oginskin Poloneesi – Teatterikorkeakoulun ensi-iltaTeatteri Jurkassa klo 19. Mika Myllyahon ohjaama Suomen kantaesitys perustuu Nikolai Koljadan tekstiin. Tarina kuvaa Amerikan emigranttina eläneen Tanjan paluuta kotiseuduilleen Moskovaan. kaikki ei olekaan niin kuin ennen. Muut esitykset 10/9, 11/9, 12/9, 13/9, 29/9,30/9 ja 2/10 klo 19, liput 20/40 mk.

7.9.

J. Karjalainen – Electric Saunan kiertueen päätös Vanhalla ylioppilastalolla. Liput 50 mk.

8.9.

Valtakunnallinen kävelypäivä – Helsingissä Stadionin etukentältä starttaa klo 13 kaikille maksuton kävelytempaus. Valittavina ovat yhden, kolmen ja viiden kilometrin pituiset reitit. Tapahtumassa voi virittäytyä liikunnalliseen syksyyn kysymällä neuvoa asiantuntijoilta tai hetkuttelemalla lanteitaan ohjatun verryttelyn tahdissa. Kävelyä vauhdittavat Valentin Kononen ja Eija Vilpas.

10.9.

Avajaiskarnevaalit – lukuvuoden ehdoton must. Yliopisto täynnä tapahtumia, performansseja järjestöjä. Ylkkärikin mukana menossa: tarjolla 400 lippua Greenawayn uusimpaan (esitys 18.9. klo 14.00). Päärakennuksen toisessa kerroksessa virtaa jälleen viini, yliopiston piikkiin! Iltaa voi jatkaa Vanhalla Ma Baker’s Soul Factoryn tahdissa.

11. 9.

Macarena-festarit – Cental 2000:ssa Keskuskatu 3:ssa etsitään illan aikana parhaita Macarena-tanssijoita. Palkintokin on kuulemma luvassa.

14.-16.9.

Duck, you! – Tanssiteatteri ERI Turusta esittää täkeskuksen Stoassa ankkahenkisen ilkamoinnin Helsinki-kierroksensa päätteeksi. Kaj Stenvallin ankkahahmot voi nähdä myös oheen ripustetussa näyttelyssä. Kyseessä ovat ainoat Suomen esitykset. Esitykset kaikkina päivinä klo 19, liput 60/40 mk.

11.9.

SYL:n eurovaalipaneeli – Tilaisuudessa punnitaan opiskelevien euroehdokkaiden kyky poliittiseen argumentointiin. Tsekkaa kuka on opiskelijapolven uusi esko aho! Paneelin nimekkäin euronuori on vauvansa imettämisestä kuuluisuuteen ponnahtanut Janina Andersson (vihr). Nykyisin vauva on jo niin iso ettei sitä tarvitse imettää. Sääli.

30.8. – 22.9.

”Kreisland” – Rosa Liksomin maalauksia Galerie Pelinissä, Uudenmaankatu 28. Kuvia tekijän samannimisestä romaanista sekä monikansallisesta esineistöstä koottu tavara-alttari. Näyttelystä voi nauttia kajoamatta kirjaan lainkaan. Avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-16.

13.9.

Apocalyptica – Maailma on jo valloitettu, nyt yhtye selloilee Tavastian sekaisin. Iltaa vauhdittaa myös Jimsonweed. Liput 35 mk.