Puolikuu: Tapahtumat 24.5. – 5.9.

T:Teksti:

24.-27.5.
Tiirailkaahan taivaalle. Ruotsissa on pohjoismaiset sotilaslaskuvarjohyppymestaruuskilpailut, ja reitiltään harhautuneiden oletetaan laskeutuvan Helsingin seuduille.

26. 5.
Jos ei heilaa helluntaina, niin ei aidsia adventtina eli ollaanpas kiltisti koko sakki!

29. 5.
Filosofia ja ihminen -luentosarjassa jeesustellaan Raimo Harjulan johdolla. Aiheesta Jeesus Nasaretilainen puhutaan Portsu kakkosessa klo 18.

30. 5.
Kun maalaisserkut saapuvat kaupunkiin, kannattaa marssia Pohjoisesplanadin Helsinki-tiedotukseen. Avoinna ma-pe 9-16. Samalla voi tutustua tänään Jugend-salissa avattavaan Åland – laituri lännessä -näyttelyyn.

31. 5.
Kaupunginorkesteri lähtee kaupungille. Stokkan Argos-hallissa kuullaan Straussia, Sibeliusta ja Merikantoa klo 12, 13, 15, 16 ja 17. Kluuvin kauppakeskuksessa musisoi Carusell-yhtye klo 12. Korkeasaaren kahvilan terassilla esiintyy filharmoninen vaskikvintetti klo 12 ja 13.30.

1. 6.
Gaudeamus Igitur! Taas Suomen maa saa tuhansia valkolakkeja lisää. Tänään syödään lakkakakkua ja hymyillään sukulaisille, huomenna särkee päätä ja ylihuomenna jatkuu pääsykokeisiin pinnistely. Onnea kaikille riman jo ylittäneille! Tavastialla pääsee Electric Saunaan, kun Jii joukkoineen astuu lavalle. Toivottavasti se Väinö löytyy.

2. – 9. 6.
Suokki on kesäsunnuntaisin parhaimmillaan. Piknikin, petankin ja neppisskabojen ohella kannattaa poiketa Galleria Augustaan, jossa on esillä Henrik Plenge Jakobsenin ilokaasun vaikutuksen alaisena tehtyjä taideteoksia. Avoinna ti-su 11-17.45. Iloista taidetta voi tarkkailla ilmaiseksi.

5. 6.
Nyt on kuulkaa Sulevin päivä. Huomenna nimijuhlaa viettävät kaikki Kustavit. Kaisaniemen nappulahiekalla on yliopiston naisten jalkapallovuoro joka keskiviikko klo 14-15. Käpylän kentällä pelataan pesistä keskiviikkoisin klo 17.30-19.

7. 6.
Vielä ehtii vaihtaa alaa! Hakemukset tämän kevään valintakokeisiin voi jättää klo 15. 45 mennessä yliopiston hakulomakepalveluun päärakennukseen. Lääkikseen ja eläinlääkikseen hakijat ovat jo myöhässä. Ensi vuonna uudestaan!

8. 6.
Ainejärjestöjen ja peliporukoiden harjoitusvuoroanomukset yliopiston liikuntatiloihin lukukaudelle 96-97 on jätettävä liikuntatoimistoon 23. kesäkuuta mennessä. Varmistathan paikkasi auringossa ennen kesälaitumille lähtöä? Anomuskaavakkeita saa liikuntatoimistosta.

21.6.
Vuoden kolmas pakkohauska eli juhannus on uudistunut. Nyt Alko pitää ovensa auki myös aattona.

Heinäkuu
Kymmeniä toinen toistaan hurjempia kesätapahtumia ja -näyttelyitä ympäri Suomea. Tsekkaa vaikkapa Lieksan Vaskiviikko (20.-28.7.) tai Kymenlaakson kansankulttuuri- ja pelimannepäivät (26.-28.7.) ja vaurastu henkisesti.

29.8.
Kaksipäiväinen kurssi “Eroon sisäisistä esteistä – miten rajoittavia uskomuksia voi muuttaa nopeasti” alkaa. Ei scientologiaa, new agea tai muuta huijausta vaan kesäyliopiston vakavasti otettava kurssi. Ennakkoilmottautumiset 5.8. mennessä. Hinta vaivaiset 700 markkaa.