Puolikuu: Tapahtumat 10.5-23.5.

T:Teksti:

10.5.-23.5.

Kimmo Schroderuksen nahkakuvia Alvar Aalto-museossa. Museo on taipaleiden takana Jyväskylässä, mutta Lumilautailijan muotokuva ja muut ihmistä isommat nahkatyöt ovat tirkistelyn arvoisia.

10. 5.

Kyllästyttääkö Suomi? Kiinnostaako Viro? Tuglas-seura kertoo klo 18-20 päärakennuksen juhlasalissa opiskelumahdollisuuksista Viron heimoveljien korkeakouluissa.
    Jos sinä et mene museon luokse, museo tulee sinun luoksesi. Valtion taidemuseo, Ateneum, Nykytaiteen museo ja Sinebrychoff kokoelmineen ovat verkossa osoitteessa http://www.fng.fi/.

13. 5.

Tuleeko lähi-itään rauha? Suomessa asuvien arabien kulttuuriyhdistys Arabeski järjestää keskustelutilaisuuden rauhan mahdollisuuksista lähi-idässä. Paikalla ovat Tuomo Melasuo Tampereen rauhan- ja konfliktintutkimuslaitokselta sekä Palestiinalaisedustuston päällikkö Dr. Zuhair A-Wazir. Mannerheimintie 5 A, kolmas kerros klo 18 alkaen.
    Teatteritieteen kevätsymposiumissa pohditaan mm. elokuvamusikaali Sound of Musicin rakennetta ja maailmankuvaa ja vilkaistaan elokuvan Tulipunainen kyyhkynen naiskuvaan. Päivä alkaa Erasmus-tiedotustilaisuudella klo 10.15. Porthania 221:ssä.

14. 5.

Narsismin olemuksesta, autoerotiikasta, objektisuhteista sekä itsensärakastamisesta voi keskustella dosentti Martti Lindqvistin ja psykoanalyytikko Lars-Johan Schalininin johdolla Ravintola VPK:ssa, Albertinkatu 29.

15.5.

Uusien proffien verbaaliset lahjat voi testata virkaanastujaisluennoilla Portsussa alkaen kello 12. Lääketieteellinen, oikeustieteellinen, matemaattis-luonnontieteellinen ja humanistinen tiedekunta saavat yhteensä seitsemän tuoretta proffaa. Erityisaloina mm. Eurooppaoikeus, tekonivelkirurgia, tyylin estetiikka ja geenien kartoitus. Luentojen jälkeen uusia kykyjä juhlitaan juhlasalissa alkaen klo 13.45. Tilaisuuden jälkeen kaikille tarjoilua lehtisalissa.
Funkin isoisä Parliament ja mustan musiikin suurin nykyvaikuttaja George Clinton viihdyttävät kevään mustimmalla livekeikalla Vanhalla. Liput 140 mk. (Huom! Keikka peruuntunut. Liput lunastetaan ostopaikasta)

16.- 30. 5.

Ulla Linnanvuon Kolmiulotteisia vesivärimaalauksia -näytttely Galerie Ullassa, Dagmarinkatu 8. Auki ti-su klo 11-17.

10. 5 – 28.7.

Muu Galleria kertoo tarinoita kuraattori Pekka Niskasen Tarinoita perheestä. Tarinoita vieraasta. -näyttelyn merkeissä. Rikhardinkatu 4, avoinna ti-pe 13-18, to 13-20, la-su 13-17.

20-23.5.

Luvassa on huikea yli 70 luennon ja esityksen paketti Pohjois-Amerikan kirjallisuudesta, elokuvasta, televisiosta, musiikista ja sarjakuvasta! Renvall Instituutin järjestämä uuden mantereen populaarikulttuuria käsittelevässä kuudes Maple Leaf an Eagle Conference on North American Studies -konferenssi maksaa opiskelijoilta satasen ja muilta 250 mk. Ilmoittautumisen voi hoitaa Porthaniassa konferenssipäivinä. Tapahtuma alkaa 20.5. klo 13.

21.5.

Annie Lennoxin ja Boy Georgen kanssa levyttänyt sitarin soiton mestari Baluji Shrivastam saapuu Kulttuuriklubi Aurooran kutsumana Suomeen. Hän konsertoi yhdessä tablansoittaja Sanvar Sabrin kanssa Savoy-teatterissa klo 19 ja uudelleen Kulttuurikeskus Stoassa 29.5. klo 19. Liput 50 mk/40 mk.