Akateemiset karatekat ottelivat tulisesti

T:Teksti:

Joinain vuosina opiskelijakisoja on vaivannut osanottajakato, mutta nyt hyvä ennakkomainonta oli purrut. Helsinkiläisen Honbu ry:n järjestämiin kilpailuihin tuli osanottajia mm. Salosta, Kotkasta ja Hämeenlinnasta. Alempien vöiden raskaan sarjan ottelun voittanut Pasi Sutela edusti Kotkan karateklubia, mutta opiskelee konetekniikkaa Lappeenrannassa.
    “Oli sellainen vauhti päällä, etten muista otteluista paljon mitään”, hän totesi. Kokemattomat vastustajat kuitenkin rynnivät niin, että heitä oli helppo väistellä ja napsia pisteitä.
    Miesten alempien vöiden raskaan sarjan ottelut olivat kisan hurjinta kasottavaa. Vasta vuoden tai pari treenanneilla karatekoilla oli paljon tahtoa ja voimaa, mutta vähemmän teknistä osaamista. Pikkuhaavereita sattui, mutta sijoiltaan mennyt olkapää jäi onneksi pahimmaksi vahingoksi. Ylempien vöiden otteluissa selvittiin vähemmällä, vain raskaan sarjan voittaneen Jussi Korpelan housut repesivät.
    “Jos perustekniikka ei ole vielä kunnossa, niin ottelu tahtoo olla sellaista häseltämistä”, kilpailussa tuomarina toiminut Yrsa Lindqvist arvioi. Lindqvist kiitteli kuitenkin kilpailun tasoa hyväksi. Varsinkin kataajat olivat iloinen yllätys. Katakilpailun voitti keravalainen Juuso Kenkkilä. Otteluissa Lindqvist mainitsi yllättyneensä iloisesti toisen keravalaisen Riku Syrjän ja honbulaisen Jyrki Innasen suorituksista.
    Naisten avoimen sarjan ottelun voitti Vantaan budokania edustava Merita Uusitalo. “Ei saisi olla ennakkoon itsevarma, mutta arvelin, ettei täällä välttämättä kovin pahaa vastusta ole”, totesi Merita, joka ottelee Suomen maajoukkueen kakkosryhmässä.
    Helsingin kauppakorkeakoulussa ensimmäistä vuotta opiskeleva Merita arvioi, että hän etenee rankasta treenaamisesta huolimatta opinnoissan samaa tahtia kuin muutkin. “Minä vaan merkkaan lukujärjestykseen ensin treenit ja sitten opinnot.”

Miira Lähteenmäki
Kuva: Lauri Mannermaa