Puolikuu: Tapahtumat 12.-25. huhtikuuta

T:Teksti:

12.4.

Hittilevyt puhki tahkoava radioasema KISS FM on selvinnyt ensimmäisen vuotensa hengissä ja juhlii sitä Vanhalla klo 21-03. Dancemaniaa rytmittävät Sound of RELS, Waldo, XL 5, Ann Bell Fell ja Third Nation.

13.4

Jos olet epäillyt, että sukupuolierot eivät ole ainoastaan biologisia tai kulttuurisia, saat vahvistusta uskomuksillesi feministifilosofi Sara Heinämaan väitöstilaisuudessa. Silinterihatun hankinta alkaa kello 10.00 yliopiston päärakennuksessa (auditorium XIII, Aleksanterinkatu 5). Aiheena on “Ele, tyyli ja sukupuoli: Merleau-Pontyn ja Beauvoirin ruumiinfenomenologia ja sen merkitys sukupuolikysymykselle”.
    Pykälä-viikko huipentuu vuosijuhlaan. 61 kunniakasta vuotta oikeustieteilyä tietää hurjia bileitä ja kalliita juhlia.
    Koti-iltaa viettäviäkin hellitään: Anita Hirvonen juontaa Vuoden Mies 1996-kisan MTV 3 kanavalla klo 21.05 alkavassa suorassa lähetyksessä. Saulin, Janin, Jukka-Mattin ja Jani-Petterin joukosta on pakko valita se ihanin. Taustalla soi Nylonbeat ja Hunajamelonit.

14.3.

Ravintola Kaisaniemessa kokoontuu klo 20 Taiga-klubi kuulemaan Sibisläisten uutta uusmaalaista kansanmussiikkia. Pääsymaksu on kymppi.

17.4.

Koreografi Kirsi Monnin loihtima tanssiteos 10 000 oliota saa ensi-iltansa klo 20.00. Kaapelitehtaan Turbiinisalissa, Tallberginkatu 1 a.

18.4.

Vielä ehtii ihmettelemään avaruusheppu Buzz Lightyearin ja lehmipoika Woodyn seikkailuja Bristol ykkösen jättikankaalla. Suomenkielisessä versiossa voi bongailla tenavatähti Konstan ja köhäkurkku Pepe Ahlquistin äännähdyksiä. Tietokoneella luodussa piirrosmaailmassa on oma viehätyksensä ja veikeitä oivalluksia jaksaa kyllä katsoa leffan loppuun saakka. ‘

19.4.

Tarkemmat ohjeet ruotsalaisen postin ryöstämiseen voi käydä katsastamassa Orionissa klo 17. Siellä pyörii Bo Widerbergin elokuva Mies Mallorcalta. Entisen poliisin paljastuskirjaan pohjautuva kuvaus ruotii samalla ruotsalaisen yhteiskunnan mekanismeja ja valtaverkostoja.

23.4.

Sofian maailma nurkkaan! Telkkarin ykköskanavalla tulee filosofiguru Georg Henrik von Wright selkeyttämään ajatteluamme klo 13.05. Edistysuskon kriitikko Wright kylvää epäuskoa tieteen ja teknologian autuaaksitekevyyttä kohtaan.

24.4.

Juice Leskistä ja Eeva-Liisa Mannerta lausutaan Vanhan musiikkisalissa klo 15 alkaen. Luvassa on myös puhetekniikan ja puhetaidon ryhmäesityksiä kun Helsingin yliopiston puheopin opiskelijat kohahduttavat D-vika ja teenväriset huoneet -performanssillaan.