Daisy ei häikäise

T:Teksti:

Interaktiivinen www-saippuaooppera Daisy´s Amazing Discoveries kertaa uuteen välineeseen liittyvät ongelmat. Katsojan energia ehtyy jo alkumetreillä: milloin yhteys tökkii, milloin videolukuohjelman imurointi osoittautuu elämää suuremmaksi missioksi. Kun tarvittavat palikat on vihdoin koossa, on tunti poikineen vierähtänyt. Tässä vaiheessa verkkovirityksiin positiivisesti suhtautuvankin pokka alkaa petttää.
    Tilannetta ei juuri kohenna se, etteivät Daisyn ällistyvät seikkailut saa maata järisemään. Tarinan juju ei aukene kolmannellakaan yrityksellä vaikka sarjan visuaalinen ilme on huippuluokkaa. Nokkeluus ja näppäryys iskevät takaisin. Mainostettu interaktiivisuuskin on kaverin huhuilua irc-autiomaassa tai muiden kävijöiden jättämien ”nokkelien” viestien lukemista (”Jokerit on paras”). Tarinan seuraaminen onnistuu paremmin nopealla ISDN-yhteydellä, mutta haloo, niitä ei vielä ole edes joka tuhannennessa kodissa. Käytännön yskähtelyistä huolimatta perusidea on hyvä: ehkäpä Daisy pääsee esikuviensa tasolle myöhemmissä osissa.

Daisy´s Amazing Discoveries osoitteessa http://www.kolumbus.fi/daisy. Uusia jaksoja tulee toukokuussa.

Miska Rantanen