Lääkäreiden kämpät verkottuvat

T:Teksti:

Lääkäreiksi opiskelevien kirjojen metsästys ja kopiointirumba helpottuvat lähiaikoina niillä, jotka ovat saaneet kämpän Pikku-Huopalahden uusista opiskelija-asunnoista. Lääketieteen opiskelijoiden asuntola-ja tukisäätiön rakennuttaman talon jokaiseen asuntoon on vedetty ISDN-runkoverkko, joka mahdollistaa multimediaopetuksen tietokoneiden välityksellä. Uudet asukkaat muuttavat taloon toukokuun alussa, ja verkon pitäisi olla toimintakunnossa kuun puolivälissä.
    ”Aluksi taloon suunniteltiin erillistä atk-huonetta, jossa tietokoneet ja printterit olisivat olleet käytettävissä. Ajattelin, että miksei samantien verkotettaisi koko taloa”, kertoo oppilassäätiön jäsen, projektin vetäjä Kaarlo Simojoki. Ehdotus otettiin hyvin vastaan. Hanketta pidetään nyt tärkeänä pioneeriprojektina.
    ”Käytännön tasolla rajat verkon käytölle asettaa vain oma mielikuvitus. Esimerkiksi verkon kautta on helpompi päästä käsiksi harvinaisempaan kurssimateriaaliin, jota voidaan tallettaa tietokantaan. Tämä vähentää huomattavasti kirjojen kopiointitarvetta. Tulevaisuudessa jopa osa tenteistä voitaisiin tehdä kotona verkon välityksellä”, Simojoki pohtii.

Miska Rantanen