Tapahtumat 29.3. – 11.4.

T:Teksti:

29.3.
Panttaajat panttaavat. mutta Yrjänä kumppaneineen astuu lavalle Vanhalla tänään. Rautakantele rallattaa ja Aurinko loistaa, kun CMX soittaa rokkia napapiirin tuolta puolen. Heterot kyykkyyn! Opiskelijahomojen ja -lesbojen bileet Uudella yo-talolla OLL:n salissa (5. krs) tänään klo 20. Ohjelmassa lesbodragshow ITIS 17, yleistä homoilua, lesboilua sekä ankaraa bailausta.

30.3.
Komeetta Hyakutake on kirkkain pyrstötähti sitten vuoden 1976 taivaalla loistaneen komeetta Westin. Juuri tänään kannattaa tuijottaa taivaalle kiikareiden läpi, jos mielii nähdä himmeän pitkulaisena utuläiskänä loistavan Hyakutaken. Seuraavan kirkkaan pyrstötähden aika on vasta ensi vuonna: silloin taivaalla killuu pyrstötähti Hale-Bopp.
    Reitevää, kukkevaa, tuoretta, ympyräistä, kummallista… Suomen suurimpien viinimessujen yleisöpäivänä voi testata aistinsa Messukeskuksessa. Makuhermoja voi helliä mm. ranskalaisilla, espanjalaisilla, italialaisilla ja australialaisilla viineillä. Yltiöpäinen ryypiskely ei kannata, sillä viiniasiantuntijoiden mukaan se turruttaa makuhermot ja viinin maku menee hukkaan. Liput 60 mk.

31. 3.
Palmusunnuntaina vaelletaan kirkosta kirkkoon. Kristillinen liikehdintä alkaa Pyhän Henrin katedraalista klo 16.45. Katolisen palveluksen jälkeen matka jatkuu Tuomiokirkon kellotapulin anglikaaniseen kappeliin. Seuraavana on vuorossa Uspenskin katedraali, jossa toimitetaan suuren maanantain vigilia klo 18. Vaeltelusta vastaavat uskonnolliset opiskelijajärjestöt ja teologian ylioppilaiden tiedekuntayhdistys.
    Fredrik Cygnaeus runoili sekavasti ja vaikeatajuisesti, mutta Pirkko Alhoniemen esitelmä herra runoilijasta avaa koukeroita Cygnaeuksen galleriassa klo 14. Kympillä pääsee tutustumaan myös 1800-luvun suomalaisten taiteeseen Edelfeltistä von Wrightin veljeksiin.

1. 4.
Presidentti Martti Ahtisaari testaa kaikki Unicafen yliopistoruokalat aakkosjärjestyksessä. Portsun riisit saavat kyytiä puoliltapäivin ja Päärakennukseen Tasavallan presidentti saapuu kello kahden pintaan. Ahtisaari on esittänyt viime aikoina useaan otteeseen huolensa ylioppilaiden ruokailutottumuksista. Turhan monet valitsevat kasvisvaihtoehdon, eikä Suomi nouse lamasta tofua syömällä.

3. 4.
BAILA BAILAAAAAAAA! Semifinaalissa tanssahtelee Djumora. Afrikkalaisen kulttuurin ja elävän musiikin klubi Teraanga esittelee länsiafrikkalaista balettia DJ Mustafan ja DJ Gaijinin vastatessa discotahdeista.
    Loikkariministeri Jaakko Iloniemeä kuullaan valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestö Kannunvalajien keskustelevassa keskiviikkoklubissa Vanhalla ylioppilastalolla klo 19. Kysyä saa ja keskustella.

29. 3. – 29. 4.
Onko taide tiedettä vai tiede taidetta? Tieteellinen taidenäyttely Ars Magna Sciendi Ulkomaisen taiteen museossa (Bulevardi 40) ma, to, pe klo 9-17, ke 9-21 ja la-su 11-17.

5. 4.
Niin pitkä perjantai, ettei siitä hevillä selviä. Koita klassista.