Syvää purppuraa netissä

T:Teksti:

Jos idolisi ei vastannut ihailijakirjeeseesi, voit hakea lohtua Internetistä. Uutisryhmiä lukemalla pääsee paremmin perille suosikkiartistien tekemisistä kuin perinteisiä medioita seuraamalla. Deep Purplea käsittelevässä uutisryhmässä Smoke on the Waterin alkuperäistä bassokuviota tiedustellutta utelijaa auttoi itse yhtyeen basisti Roger Glover. Myös perustajajäsen, urkuri Jon Lord osallistuu manageri Bruce Paynen ohella keskusteluun.
    Uutisryhmäläiset saivat ensimmäisinä tietoja uuden Purpendicular albumin nauhoitussessioista. Kuten verkossa ennakoitiin, uudella levyllä yhtye kuulostaa entistä tiukemmalta ja progressiivisemmalta. Sointukulut ovat astetta vaikeampia, vaikka yhtyeen 60-luvun tuotannosta tuttua bluesriffittelyä ei ole unohdettu. Ehkäpä Ritchie Blackmoren korvannut Steve Morse on innostanut raskaan rokin legendat uuteen kukoistukseen. Levy on yhtyeen pontevin tuotos sitten vuoden 1984 Perfect Strangersin.
    Mutta mitä 50-vuotias herrasmiesbasisti sitten kertoili uteliaalle ihailijalleen? “En tarkalleen muista, mitä aikoinani oikein soitin. Lupaan opetella tuon kuvion, kunhan kasvan isoksi.”
    Lisätietoja Usenetin uutisryhmästä alt.music.deep-purple tai WWW-sivulta http://www.fsl.com/purple/

Kari Ahokas