Puolikuu

T:Teksti:

15. 3.

Pietarilaisen konemusiikin pioneeri New Composers julkaisee tänään Helsingissä uuden ambient-levynsä Astran. Testaa venäläinen konemusiikki klo 21 Sci-fi-club spesiaalissa Cafe Fredrikissä (Freda 29).

16. 3.

Marx tänään! Reaalisosialististen kokeiluiden jälkeen Marx on ajankohtaisempi kuin koskaan. Tutkijaliiton järjestämässä seminaarissa heristellään nyrkkiä kapitalismin logiikalle: aiheina mm. Marx ja republikanismi ja Marxin aave. Helsingin yliopiston Monrepos-sali, Unioninkatu 36 klo 12-18. Illalla klo 20 alkaen Marx-bileet ravintola Kluuvissa.
    Kuka oli Rosa Luxemburg? Käy kuulemassa. Demokraattinen Sivistysliitto kertoo totuuden Rauhanasemalla (Veturitori, Itä-Pasila) klo 14. Liisi Tandefelt lukee otteita Rosan kirjeistä ja puheista. Hilkka Lappela kertoo, miksi Rosan elämä on kiinnostava tänäkin päivänä.

17.3.

Miltä tuntuu olla 13 3/4-vuotias intellektuelli duunarien, työttömien, yksinhuoltajien, mielipuolten vanhusten, punkkarikavereiden, naisten tiedostamiskoulutusworkshopissa käyvien äitien ja ällöttävien naapureiden seassa? Adrian Molen salainen päiväkirja aukenee Teatteri Pienessä Suomessa klo 15.

20.3.

Vain onnekkaimmille. Cafe au Lait a la Ylkkäri Kino Engelissä klo 15.

21. 3.

Helsingin yliopiston YK-yhdistys järjestää kynttilämielenosoituksen rasismia vastaan eduskunnan portailla klo 18.30. Jos olet musta, valkoinen, keltainen tai punainen ja siedät muitakin värejä, rotuja, uskontoja ja kansalaisuuksia, tule ja pyydä muitakin opettelemaan suvaitsevaisuutta.

22. 3.

Vanhan feminiinikevät jatkuu. Melissa Etheridgen jälkeen seuraava naaraspuolinen huippuesiintyjä tulee Italiasta. Signorina Alice musisoi stadissa nimekkään taustaorkesterin tuella. Liput 80 mk.

23. 3.

Varsinaissuomalainen Osakunta juhlii 90 ikävuottaan Vanhalla illallistanssiaisten, ruokien, juomien, laulujen ja juomalaulujen merkeissä. Niille, joiden turnauskestävyys sallii, tarjoillaan sunnuntaina sillilounas.

26. 3.

Huijattu onni on pian ohi. Lilla Teaternin musikaali kertoo tarinan suomalaisesta pankkivirkailijan ja italialaisesta pyykkäristä. Tänään klo 19 ja viimeisen kerran huomenna samaan aikaan. Liput p. 643 989.

27. 3.

Osta alaston nainen makuuhuoneen seinälle! Kansainvälinen valokuvataiteen myyntinäyttely Photography for sale Suomen valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla klo 12-20. Valokuvia pääsee ostelemaan kympillä.