Jakavatko mediat oikeutta?

T:Teksti:

Tiedotusvälineillähän ei ole mitään vaikutusvaltaa lailliseen tuomivaltaan – eihän? Median ja oikeuslaitoksen kimuranttia suhdetta pohditaan 20. maaliskuuta oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestön Pykälän järjestämässä Studia Juridicassa.
    Luentotapahtuman otsikko on Media ja oikeus, ja tilaisuudessa käsitellään mm. sanavapauden rajoja ja rajoittamisen mahdollisuutta. Pohdittavana on myös median tosiasiallinen tuomitsemisvalta ja sen vaikutus lailliseen tuomiovaltaan ja kansalaisen oikeusturvaan.
    Tilaisuuden puhujia ovat tutkija Sami Mahkonen Suomen Akatemiasta, freelance -asiamies Lauri Kerosuo Suomen journalistiliitosta, hovioikeudenneuvos Jukka Kemppinen sekä vastikään Suomen Kuvalehdestä kohun saattelemana lähtenyt toimittaja Martti Backman.
    Studia Juridica on suunnattu erityisesti oikeustieteen ja viestinnän opiskelijoille, mutta tilaisuus on avoin kaikkile, joten myös median parissa työskentelevät tai muuten asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.
    Studia Juridica Yleisradio Radio- ja TV -Instituutissa (Radiokatu 5 D) 20. maaliskuuta klo 14-17.

Miska Rantanen