Hyvien ihmisten Höyry-klubi

T:Teksti:

Jotain on positiivisesti pielessä, kun klubin sisäänkäynti on vuorattu halkopinolla. Peremmälle päästyä vastaan tulee inhimillisen tajunnan äärilaitoja: äänimaailmaa triphopista tangoon ja asiakkaita trendikkään trendittömistä rennon täysnakuihin. Tuntuu siltä, ettei olla Helsingissä – eikä ollakaan – paikka on Lepakon Höyry-klubi.
”Höyry aloitettiin, kun meillä ei ollut muuta mahdollisuutta soittaa levyjä. Tässä kaupungissa on ihmisiä, jotka ovat kyllästyneet muihin paikkoihin eivätkä tiedä minne mennä. Oikeastaan olemme enemmän perhe kuin klubi”, kertoo Dj Borzin, yksi Höyryn perustajista. Tanssilattiaa rytmittää myös dj Njassa, ja yllätysvieraita on ollut niin Venäjältä kuin Japanista.
Saunan porstuan kosteahöyryisen chilloutin virtuoosina jammaa dj Tiksa taskulampun, kitaran ja levysoittimen kanssa. Kirjavissa kalsareissaan hän pitää yllä tunnelmaa ja spiikkaa espanjalaisen elokuvasävelmän tai vanhan Suomi-iskelmän käyntiin.
Höyry-klubi Lepakossa lauantaisin kello 21-03. Liput 10 mk. Oma pyyhe mukaan.

Sami Hyrskylahti