Hauskaa voi pitää ilman pulkkaakin

T:Teksti:

“Täällä ei myydä pulkkia. Olette sadannet, jotka kysyy.” TopSportin myyjä on tylynä laskiaista laskemaan lähteneille punahaalarisille Kannunvalajille. Joukko ei hyydy, vaan lähtee topakkana marssimaan kohti Ullanlinnanmäkeä. “Me osataan pitää hauskaa ilman pulkkaakin”, valtiotieteilijä Ekku Metsola tuumaa.
    Ullanlinnanmäellä on väkeä mustanaan. Aurinko paistaa ja pötkylöiksi pakatut haalarihirmut tanssivat popin tahdissa kirpeässä pakkasessa. Lasku lapsuuteen voi alkaa, mutta tällä kertaa kaakaon sekaan sekoitetaan kermavaahdon sijasta tujaus rommia. “Ennen laskua tarvitaan kunnon nousu”, tietää maantieteilijä Mikko Honka.
    Kunnon teekkaria ei pulkan puute häiritse. Koneinsinöörit valuvat mäkeä alas kylpyammeessa, vuorimieskiltalaisia vauhdittaa uima-allas. Yksinäinen laskija on kääriytynyt kondomiin ja toinen huristelee mäkeä alas kirahvin asussa. Liikkeellä on myös kaljakoreista väsättyjä kelkkoja.
    Tuotantotalouden opiskelijat ovat kantaneet tähtitornin juurelle sohvan. “Oli tässä suksetkin alla, mutta ne hajos eka laskussa”, naureskelee sohvassa kaakao-tankkauksella oleva Sari Nuukkarinen.
    Vaaleanpunaisiin haalareihin sonnustautunut teekkarijoukko satsaa jo hyvissä ajoin illalla Dipolissa järjestettäviin Gravitaatiobileisiin. Pojat pitävät pulkkamäessä treffipalvelua. Mokian ihmisenkokoisella kännykällä varataan illaksi teekkariseuraa. “Värähtelytasossa tai jäykkyysmomentissa taitaa olla vikaa, kun homma ei luista”, harmittelevat Risto Paavilainen ja Kai Hammar senssipalvelunsa suosion nihkeyttä.
    Rehellisimmät kommentit opiskelijoiden laskiaisenvietosta Ullanlinnanmäellä irtoavat Hankenin ulkomaalaisten opiskelijoiden suista. Espanjalainen Oliver ystävineen katselee suomalaiskollegojen ryntäilyä, laskua, tanssimista, lumessa kieriskelyä, hernesopan ryystämistä ja termospullojen tyhjentymistä hymyssä suin. “Fucking cold but really cool.”

Reetta Räty
Kuva: Annika Rauhala