Tule napatuksi töihin

T:Teksti:

Espoon Dipolissa järjestetään 14. helmikuuta opiskelijoiden ja yritysten treffit. Contact Forum -messuilla saatetaan yhteen työtekijöitä etsivät yritykset ja työtä kaipaavat opiskelijat.
    Contact Forum on Suomen suurin korkeakouluopiskelijoiden ja yritysten välinen messu. Forum on yleensä suosinut teekkareita ja kauppislaisia, mutta järjestäjät vakuuttavat, että humanistienkin kannattaa tänä vuonna vaivautua. “Tavoitteena on kohottaa yliopisto-opiskelijoiden imagoa yritysten silmissä. Yrityksissä suuntaus on sellainen, että halutaan muitakin kuin perinteisiä insinöörejä”, kertoo Contac-Forumin tiedottaja Hanna Sugiyama, joka on itse metsäylioppilas.
    Yritykset ovat Sugiyaman mukaan kaivanneet työpaikkahakemuksia mm. fysiikan, matematiikan, lääketieteen, kansantaloustieteen ja oikeustieteen opiskelijoilta. Tietotekniikan opiskelijat menisivät myös kuin kuumille kiville.

Tyrkky onnistuu

“Itsestähän se on kiinni saako töitä, mutta näillä messuilla on älyttömän hyvä mahdollisuus onnistua”, kehuu Contact Forum-toimikunnan puheenjohtaja Nina Norjama. “Firmat laskevat messuista saadun hyödyn kontaktien määrässä. He tietysti haluaisivat, että paikalle tulisi mahdollisimman paljon monien alojen opiskelijoita.” Kymmenettä kertaa järjestettäville messuille on vuosittain osallistunut noin 4 000 opiskelijaa.
    Yritysesittelyjen lisäksi Forumiin osallistuu kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO, jonka edustaja kertoo opiskelusta ulkomailla. Oikeusministeri Sauli Niinistö ja Nesteen toimitusjohtaja Jaakko Ihamuotila pitävät myös omat esitelmänsä.
    Contact Forumissa jaetaan yhteysopasta, jossa on kaikkien tapahtumaan osallistuvien yritysten yhteystiedot. Messupäivänä 14. helmikuuta on Dipoliin ilmainen bussikuljetus Porthanian edestä kello 9-16 aina tasatunnein. Messuille ei ole sisäänpääsymaksua.
    Contact Forumiin osallistuu kaikkiaan 37 yritystä, joista oma esittelypöytä on seuraavilla: AGA, Andersen Consulting, Avancer, Benefon, Boston Consulting Group, CIMO, Ericsson, EUROC Finland, Eurooppa Komission Suomen Edustusto, Finlandia Interface, Handelsbanken, Helsingin Sanomat, Hewlett-Packard, Kemira, KT-Tietokeskus, Nikia Mobile Phones, Neste, Okmetic, Perusmetalli, Postipankki, SIAR-Bossard, Siemens, Tecnomen, Tekes, Tekla, Teleste, Tetra Pak, Tielaitos, Vaisala ja Veho. Siis jos on intoa tyrkyttää itseään töihin näihin firmoihin, voi koittaa onneaan.

Miira Lähteenmäki