Tapahtumat 2.-15.2.

T:Teksti:

2.2.

Rakkaus on patologista: parisuhteiden toiveiden ja todellisuuden välissä on ammottava aukko. Jari Viljanen ja Minna Rissanen kysyvät tilateoksillaan, miten odotukset muuttuvat peloksi ja pelko vihaksi. The Little things that kill – näyttely Valokuvagalleria Hippolytessä 2.2.-25.5.

3.2.

Hammondin kuningas Jimmy Smith tulee vihdoin Suomeen klubikeikalle. Jo vuodesta 1955 hammond-soittoa kehittänyt Smith on noussut uuteen kukoistukseen acid jazzin myötä. Vanhalla 3.2. klo 21-03, liput 80/90 mk.

6.2.

La Boheme, Puccinin rakastetuin ooppera kantaesitettiin sata vuotta sitten. Nyt Sibelius-Akatemian oopperan käsitys klassikosta Aleksanterin teatterissa, 6.2. kello 19. Esitykset jatkuvat 17.2. asti.

7.2.

J. Huimapää ja Vaaralliset jouset esittävät Kaj Chydeniuksen rakkauslauluja kello 18.30. Sinikka Sokka ja Eero Ojanen ovat vuorossa 14.2. Konsertit ovat osa Helsingin kaupungin taidemuseon (Tamminiementie 6) suomalaisen pop-taiteen näyttelyä, joka jatkuu 17.3. asti.

8.2.

Halua mut hiukan on Juice Leskisen suomentama pienoismusikaali. Stephen Sondheimin säveltämä musikaali sai ensi-iltansa 25. tammikuuta ja esitykset Revontulihallissa Tapiolassa jatkuvat maaliskuun loppuun. 8.2. kello 19, liput 40-80 mk.

10.2.

Nyt on mahdollisuus nähdä 80-luvun nyyhkyleffa E.T. uudestaan. Spielbergin kertomus pikkupojan ja avaruusolennon ystävyydestä esitetään 10.2. kello 12.30 Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Elokuvan ilojuhla 8.-11.2. samassa paikassa.

10.-18.2.

Nyt on Mikki merelle lähtenyt… Kaikki veneilykärpäsen puremat Helsingin Messukeskukseen Vene 96 -messuille. Erikoisteemana tänä vuonna vetouistelu. Avoinna ma-to klo 12-20, pe-su klo 10-18.

11.2.

Petri Ala-Maunuksen näyttely Hyvä elämä on avoinna galleria Jangvassa viimeistä päivää. Teoksen lähtökohtana ovat vanhat 50- ja 60-lukujen aikakauslehtien kansi- ja haastattelukuvat. Silloin Matti Nykänen ei ollut vielä ykkösuutinen.

14.2.

Tänään on taas aika muistaa ystävää. On nimittäin Ystävän päivä, amerikkalaisittain Valentines Day. Nettikansa voi huomioida ystäviään vaikkapa sähköisellä kortilla, joita löytyy joka tarpeeseen URL-osoitteesta http://www.iluvyou.com/.

15.2. ja 17.2.

Suomen suurruhtinaskunnan tärkeät tapahtumat filmillä: professori Leo Mechelinin hautajaiset, rauhankappelin vihkiäiset ja Venäjän tsaari Nikolai II:n vierailu Helsingissä 1915. Helsinki-aiheiset leffat Kino Engelissä ti, to ja la kello 15. Vapaa pääsy.

Opiskelijajärjestöjen tapahtumista voit hakea tietoa Helsingin yliopiston kotisivulta, Järjestösivulta