Tapahtumat 16. – 29.2.

T:Teksti:

16.2.
Hengenravintoa Tapiosalissa tarjoilee pianotaiteilija Ralf Goth=ni klo 19.30. Päivän annoksena Schubertin Pianokvintetto A-duuri Forelli. Onko tämä jo verkossa?

17.2.
Kyykän MM-kisat Tampereen Teknillisen Korkeakoulun pihamaalla alkaen aamukahdeksasta. Ota tai jätä.

20.2.
Moderni nuori suuntaa laskiaistiistaina askeleensa kohti Kaivopuistoa, jossa pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat laskevat mäkeä keskipäivästä lähtien. Vihjeeksi: niitä on yksi. Illalla on mahdollista kokeilla rajojaan Otaniemen Gravitaatio-bileissä.

22.2.
Pietarin Kaapelitehtaan, Pushkininkatu 10:n nykytaidetta ja -musiikkia esittelevä näyttely on auki kuin viimeistä päivää – osoitteessa Tallberginkatu 1.

24.2.
“Mielenkiintoinen matka mustasukkaisuuteen, luulotteluun ja vihaan, mutta myös huumoriin.” Näin ei hehkuta VR:n kondari P-junan viimeisestä vuorosta vaan ohjaaja Joel Estelä Shakespearen näytelmästä Othello. Teatteriryhmä Beowulf antaa kaikkensa STOAn näyttämöllä klo 19.

25.2.
Ja matka jatkuu. Insinööri Andréen ilmapurjehdus Yiloppilasteatterissa klo 19. Absurdi aihe, naurettava toteutus. Tässä näytelmä, joka ei jätä kylmäksi – paitsi jotkut.

26.2
Oletko ajatellut synnyttää tänään? Jos et, käy sitten muuten vain katsomassa Naistenklinikalla katsomassa raskaana olevia naisia. Taideteollisen korkeakoulun opiskelijat Merja Rankija Outi Turpeinen ovat rakentaneet raskaus-aiheisen maalaus- ja veistosnäyttelynsä Laskettu aika sinne, mistä sitä ei ensimmäisenä välttämättä älyä etsiä. Kohti osastoa 52! – aina 3.3. asti.

28.2.
Lapsettaako? Tapio Lipponen ja Pirjo Bergström esittävät Muksujen lauluja Helsingin kaupungin taidemuseossa klo 18.30. Konsertti liittyy suomalaisen pop-taiteen näyttelyyn, joka on auki 17.3. asti. Avantgardea!

29.2.
Se, joka ei ole nähnyt Gene Kellyn ja Stanley Donenin Laulavia sadepisaroita, hävetköön! Kansalaisluottamuksen voi palauttaa elokuva-arkistossa klo 17.

29.2.
Imuketta poltteleva Lizzy ja muita vastavirtaan kulkeneita taideteoksia sotien välisestä Saksasta on näytillä Taidehallissa. 29.2. keskustellaan otsikolla Groteski – liioittelun estetiikka. Ekspressionismin ja Neue Sachlichkeit -suuntauksen rehevän värikylläisiä töitä esitellään aina 14. huhtikuuta.