Opiskelijaetu katosi leffalipuista

T:Teksti:

Opiskelijan on enää turha kysellä halpoja elokuvalippuja yliopiston paperikaupasta, sillä sarjalippujen yhteydessä saatavat vapaaliput on vedetty pois markkinoilta. Lippusarjoihin kuului opiskelijaetuna ylimääräinen vapaalippu, mutta niitä ei enää jaeta.
    Vapaalippujen jakaminen lopetetaan, koska niistä on uuden lain mukaan maksettava arvonlisävero. Elokuvayhtiöiden mukaan 22 prosentin arvonlisävero tekee lippujen jakamisesta järjetöntä. “Vapalippuetu lopetetaan kokonaan. Jouduimme maksamaan jo jaetuista vapaalipuista takautuvasti viisisataatuhatta markkaa veroja”, Finnkinon tiedottaja Pirkko Tuomela kertoo.
    Arvonlisävero tuli elokuvien osalta voimaan toissa vuoden kesäkuussa, samalla vapaaliput tulivat veronalaisiksi. Elokuvien jakeluyhtiöt Finnkinon johdolla valittivat päätöksestä ja vetosivat siihen, että vapaaliput ovat markkinointikuluja. Pitkän soutamisen ja huopaamisen jälkeen korkein hallinto-oikeus kuitenkin päätti, että jo jaetuistakin vapaalipuista on maksettava arvonlisävero. Nyt Finnkinon sarjalippuja saa enää elokuvateattereiden kassalta. Viisi lippua maksaa 175 markkaa, eikä opiskelija-alennusta ole. ML