Yliopisto mukaan alumnitoimintaan

T:Teksti:

Helsingin yliopisto alkaa suhtautua entisiin opiskelijoihinsa vakavasti. Yliopisto on parhaillaan laatimassa alumnistrategiaa (alumni= lat. kasvatti), jossa yliopiston kasvateille on suunniteltu merkittävä rooli entisen opinahjonsa yhteiskuntasuhteiden hoidossa ja varainhankinnassa.
    Osana alumnitoiminnan kehittämistä yliopisto solmi vuoden alussa yhteistoimintasopimuksen Helsingin Yliopiston Seniorit ry:n kanssa, joka on harjoittanut pienimuotoista alumnitoimintaa jo vuodesta 1990. Sopimuksella yhdistys liitetään kiinteäksi osaksi yliopiston toimintaa ja sille palkataan päätoiminen alumnisihteeri kahdeksi vuodeksi. Keskeisenä tavoitteena on lisätä yhdistyksen jäsenmäärää radikaalisti. Senioriyhdistykseen voivat liittyä kaikki Helsingin yliopistossa opiskelleet.
    ”Tavoitteenamme on luoda kiinteä yliopistolaisten yhteisö, joka taistelee oman yliopiston puolesta”, linjasi rehtori Risto Ihamuotila allekirjoitustilaisuudessa.